კატალოგი
ჭრელი ნამცხვარი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კარაქი გავთქვიფოთ გათეთრებამდე; თანდათან დავამატოთ გოგლი-მოგლი, გახეხილი ლიმონის კანი და ლიმონის წვენი, გადარჩეული ქიშმიში, წვრილად დაჭრილი რომელიმე მარმელადი, წვრილად დაფხვნილი ნამცხვარი (პეჩენია) და ერთგვაროვან მასად ვაქციოთ; გავახვიოთ ცელოფანის ქაღალდში, მივცეთ მოგრძო ფორმა და 3-4 საათით შევდგათ მაცივარში. სუფრაზე მიტანისას დავჭრათ პატარ-პატარა ნაჭრებად.
მასალა:
კარაქი - 300 გრამი
კვერცხი - 2 ცალი
ნამცხვარი (პეჩენია) - 400 გრამი
ლიმონი - 1 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 1 ჩაის ჭიქა
ფენოვანი მარმელადი - 200 გრამი
ქიშმიში - 100 გრამი
პოპულარული რეცეპტი

მაწონით, კვერცხითა და კარაქით მოვზი...

ვიჩინა წვრილად დავჭრათ, ავურიოთ დარ...

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მცირე რაოდე...

მოვზილოთ საფუარიანი ცომი როგორც ზემ...

ბადრიჯანი გავფცქვნათ და წვრილად დავ...

კარტოფილი მოვხარშოთ, გავხეხოთ, დავა...