კატალოგი
კვერცხი მეფურად
ბეჭდვა |
კვერცხი 30 წუთის განმავლობაში ვთქვიფოთ სათქვეფით ან 5 წუთი კომბაინში. მასა ჩავასხათ ღრმა კარაქწასმულ ფორმაში და ვაცხოთ დაბალ ცეცხლზე 45 წუთის განმავლობაში. შაქრის, წყლისა და დარიჩინისაგან მოვხარშოთ სქელი სიროფი. ჩაის კოვზის მეშვეობით გამომცხვარი მასისაგან გავაკეთოთ კვერცხები და მოვათავსოთ ისინი ცხელ სიროფში. როდესაც სიროფი გაცივდება, დავამატოთ კონიაკი. მზა კერძი ცოტა 2 საათი გავაჩეროთ.
მასალა:
3 პორციაზე
6 კვერცხის გული
2 ჭიქა შაქარი
1 ჭიქა წყალი
დარიჩინის კანის 1 ნაჭერი
1 ჭიქა კონიაკი (კონიაკის ჭიქა)
პოპულარული რეცეპტი
მოხარშული ძროხის ხორცი, კარტოფილი, ...
250 გრამი მდუღარე რძეში ჩავყაროთ ნა...
გასუფთავებული, გარეცხილი წიწილა შევ...
ქერის ბურღული მოვხარშოთ წყალში, შემ...
ბრინჯი შევურიოთ შაქარს და ძროხის ცხ...
ღორის ნაწლავები კარგად გავრეცხოთ, რ...