კატალოგი
ხაჭაპური ნაზავი ცომისაგან
მაწონში ჩავასხათ ძმარში გახსნილი სოდა და ცოტა ხანს გავაჩეროთ, კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ გამდნარ კარაქთან და დავამატოთ მომზადებული მაწონი. მოვზილოთ ცომი და 1-2 საათი სითბოში გავაჩეროთ; როცა გაფუვდება გავაბრტყელოთ, დავადოთ ყველის გულსართი, მოვუკრათ პირი, გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ თუნუქის ფურცელზე, ხელით კარგად გავაბრტყელოთ, რომ ფურცელი მთლიანად შეივსოს. ზემოდან წავუსვათ რძეში ან წყალში გახსნილი კვერცხის გული და გამოვაცხოთ. მასალა: კვერცხი - 4 ცალი კარაქი - 100 გრამი მაწონი - 0,5 ლიტრი სოდა - 1 ჩაის კოვზი ძმარი - 1 სადილის კოვზი ფქვილი - რამდენსაც შეიზელს ყველი - 500 გრამი