კატალოგი
ლობიოს გაფცქვნა
![](/uploads_script/products/vgwxifdn3xw0is9.jpeg)
ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ზოგიერთ შემთხვევაში საჭიროა კერძის მომზადება გაფცქვნილი ლობიოსაგან (მაგ. ლობიანი ხაჭაპურის გამოსაცხობად და სხვ.). ამისათვის ლობიო ჩვეულებრივად უნდა დავდგათ მოსახარშად. როგორც კი წამოდუღდება ჩავყაროთ 1 სუფრის კოვზი (1 კგ. ლობიოზე) სოდა, მოვურიოთ და ვადუღჴთ 10 წუთის განმავლობაში. გავსინჯოთ ხელით; როცა კანი დაიწყებს გაცლას, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავდგათ ცივი წყლის ქვეშ, თან ხელით ვსრისოთ, სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლება. შემდეგ ჩვეულებრივად დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ.
პოპულარული რეცეპტი
![](uploads_script/products/6sqii3wpgekll7x.jpeg)
2 კვერცხისა და 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფ...
![](uploads_script/products/czef0imt2uz6f7w.jpeg)
ალუბალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ; მურ...
![](uploads_script/products/iuxqhmn0rrtzsb3.jpeg)
კარტოფილი გავრეცხოთ, გავთალოთ, შემდ...
![](uploads_script/products/h070f6axfr7mbo8.jpeg)
ხორცს და სალას დავასხათ 2 ლიტრი ცივ...
![](uploads_script/products/1vhwmkxa14qpzse.jpeg)
ერთ ჩაის ჭიქა ვაშლის წვენში ჩავასხა...
![](uploads_script/products/gdt40g1xnhqzbhi.jpeg)
ლობიოს ღერები გავასუფთავოთ, მოვხარშ...