კატალოგი
ლობიოს გაფცქვნა
ბეჭდვა |
ზოგიერთ შემთხვევაში საჭიროა კერძის მომზადება გაფცქვნილი ლობიოსაგან (მაგ. ლობიანი ხაჭაპურის გამოსაცხობად და სხვ.). ამისათვის ლობიო ჩვეულებრივად უნდა დავდგათ მოსახარშად. როგორც კი წამოდუღდება ჩავყაროთ 1 სუფრის კოვზი (1 კგ. ლობიოზე) სოდა, მოვურიოთ და ვადუღჴთ 10 წუთის განმავლობაში. გავსინჯოთ ხელით; როცა კანი დაიწყებს გაცლას, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავდგათ ცივი წყლის ქვეშ, თან ხელით ვსრისოთ, სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლება. შემდეგ ჩვეულებრივად დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ.
პოპულარული რეცეპტი
4 კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ, დავუმატო...
თევზის ფილე დავჭრათ თითის სისქის ზო...
ლიმონი გავწუროთ და წვენი შევინახოთ ...
შვრიის ჩავყაროთ მარილიან წყალში, წა...
წითელი ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ...
კარაქი, ქოქოსის თხილი, კაკაო, შაქარ...