კატალოგი
ლობიოს გაფცქვნა
ბეჭდვა |
ზოგიერთ შემთხვევაში საჭიროა კერძის მომზადება გაფცქვნილი ლობიოსაგან (მაგ. ლობიანი ხაჭაპურის გამოსაცხობად და სხვ.). ამისათვის ლობიო ჩვეულებრივად უნდა დავდგათ მოსახარშად. როგორც კი წამოდუღდება ჩავყაროთ 1 სუფრის კოვზი (1 კგ. ლობიოზე) სოდა, მოვურიოთ და ვადუღჴთ 10 წუთის განმავლობაში. გავსინჯოთ ხელით; როცა კანი დაიწყებს გაცლას, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავდგათ ცივი წყლის ქვეშ, თან ხელით ვსრისოთ, სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლება. შემდეგ ჩვეულებრივად დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ.
პოპულარული რეცეპტი
ვაშლი და ფორთოხალი და გავთალოთ, მოვ...
ქათამი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, წავ...
ფქვილი გავცრათ. დროჯი გავხსნათ ნახე...
სქელქერქიან საზამთროს მოვაცალოთ გულ...
კარტოფილი გავფცქვნათ, დავჭრათ მსხვი...
ბადრიჯანს მოვაჭრათ ყუნწები, დანით გ...