კატალოგი
ლობიოს გაფცქვნა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ზოგიერთ შემთხვევაში საჭიროა კერძის მომზადება გაფცქვნილი ლობიოსაგან (მაგ. ლობიანი ხაჭაპურის გამოსაცხობად და სხვ.). ამისათვის ლობიო ჩვეულებრივად უნდა დავდგათ მოსახარშად. როგორც კი წამოდუღდება ჩავყაროთ 1 სუფრის კოვზი (1 კგ. ლობიოზე) სოდა, მოვურიოთ და ვადუღჴთ 10 წუთის განმავლობაში. გავსინჯოთ ხელით; როცა კანი დაიწყებს გაცლას, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავდგათ ცივი წყლის ქვეშ, თან ხელით ვსრისოთ, სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლება. შემდეგ ჩვეულებრივად დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ.
პოპულარული რეცეპტი

მწვანე ლობიო ჩვეულებრივი წესით მოვხ...

მოვადუღოთ პურის ფქვილის თათარა ჩვეუ...

ხახვი, წიწაკის ღერები და ნიორი წვრი...

კვერცხის გულები ავურიოთ შაქარსა და ...

ბატი გამოვშიგნოთ და კარგად გავრეცხო...

გაცრილი ფქვილის, კარაქისა და კვერცხ...