კატალოგი
ლობიოს გაფცქვნა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ზოგიერთ შემთხვევაში საჭიროა კერძის მომზადება გაფცქვნილი ლობიოსაგან (მაგ. ლობიანი ხაჭაპურის გამოსაცხობად და სხვ.). ამისათვის ლობიო ჩვეულებრივად უნდა დავდგათ მოსახარშად. როგორც კი წამოდუღდება ჩავყაროთ 1 სუფრის კოვზი (1 კგ. ლობიოზე) სოდა, მოვურიოთ და ვადუღჴთ 10 წუთის განმავლობაში. გავსინჯოთ ხელით; როცა კანი დაიწყებს გაცლას, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავდგათ ცივი წყლის ქვეშ, თან ხელით ვსრისოთ, სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლება. შემდეგ ჩვეულებრივად დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ.
პოპულარული რეცეპტი

ხახვი დავჭრათ ძალიან წვრილად. მსუქა...

ქვაბში ჩავყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავ...

ღვიძლი ჩამოვთალოთ დანით. ხახვი და ო...

ძროხის მსუქანი ხორცი ნაჭრებად დავჭრ...

თანაბარი ზომის ნაჭრებად დაჭრილი მსუ...

ნიახურის ნაჭრები შევწვათ კარგად გაც...