კატალოგი
მოხრაკული საქონლის ხორცი ბროწეულით
ბეჭდვა |
მსუქანი საქონლის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავყაროთ ქვაბში, დავდგათ ცეცხლზე და მოვშუშოთ. წვენი, რომელსაც ხორცი გამოყოფს, ცალკე ჭურჭელში გადავწუროთ და შევინახოთ.
ხახვი წვრილად დავკეპოთ, დავუმატოთ ხორცს და ერთად მოვხრაკოთ. მერე დავასხათ თავისივე წვენი, დავაყაროთ მარილი, პილპილი და ერთად კარგად მოვშუშოთ. სუფრაზე მიტანის წინ ავურიოთ შიგ მარცვლებად დარჩეული ბროწეული.
მასალა:
საქონლის ხორცი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 500 გრამი
ბროწეულის წვენი - 1 ჭიქა
პილპილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
½ ლიტრ წყალში გავხსნათ ღვინის ძმარი...
სიყვარული ერთი ნახვით......
მთელი სუკი გავრეცხოთ, მოვაშოროთ ძარ...
ღორის ყურებსა და ხიწიწს დავასხათ ცი...
ყავის მარცვალი მოვხალოთ ნელ ცეცხლზე...
ბროწეულიდან გამოვწუროთ წვენი, დავუმ...