კატალოგი
პოლონეთი
ბეჭდვა |
როდესაც გერმანელმა სტუმრებმა პოზანინს გასტრონომიული ტექნიკუმის დირექტორს ჰკითხეს, რით შეუძლია დაიკვეხნოს პოლონურმა სამზარეულომ, მან უპასუხა:
- ჩვენი კერძები გამოირჩევა ოდნავ მომჟავო გემოთი და ისინი ძალიან ნოყიერია. ფუძისეულად ჩვენი სამზარეულო რუსულის მონათესავეა. ის უფრო ღირებულია, ვიდრე გერმანული, რადგან ჩვენ მეტ არაჟანსა და კარაქს ვჭამთ. ასევე ჩვენ უფრო მეტ ხორცს ვჭამთ და უპირატესობას მოხარშულთან შედარებით შემწვარს ვანიჭებთ.
- რა სახელწოდებები აქვთ ეროვნულ კერძებს?
- ბიგოსი, ფლაკი, წითელი ბორში.
- და კარპი პოლონური სოუსით?
- ჭეშმარიტად პოლონური კერძები ალბათ არის ჩერნინა "კლიოცკებით" და გამომშრალი ხილით და ნამცხვრები ყაყაჩოთი.
პოპულარული რეცეპტი
გარეცხილი, ნაჭრებად დაჭრილი ღორის ხ...
ლობიოს ღერები გავრეცხოთ, გავასუფთავ...
გასუფთავებული, გარეცხილი, ნაჭრებად ...
რძე, კვერცხები, შაქარი და ფქვილი კა...
ხახვი დავჭრათ რგოლებად, მოვასხათ არ...
მწვანე ლობიო მოვხარშოთ ზემოაღნიშნულ...