კატალოგი
პოლონეთი
ბეჭდვა |
როდესაც გერმანელმა სტუმრებმა პოზანინს გასტრონომიული ტექნიკუმის დირექტორს ჰკითხეს, რით შეუძლია დაიკვეხნოს პოლონურმა სამზარეულომ, მან უპასუხა:
- ჩვენი კერძები გამოირჩევა ოდნავ მომჟავო გემოთი და ისინი ძალიან ნოყიერია. ფუძისეულად ჩვენი სამზარეულო რუსულის მონათესავეა. ის უფრო ღირებულია, ვიდრე გერმანული, რადგან ჩვენ მეტ არაჟანსა და კარაქს ვჭამთ. ასევე ჩვენ უფრო მეტ ხორცს ვჭამთ და უპირატესობას მოხარშულთან შედარებით შემწვარს ვანიჭებთ.
- რა სახელწოდებები აქვთ ეროვნულ კერძებს?
- ბიგოსი, ფლაკი, წითელი ბორში.
- და კარპი პოლონური სოუსით?
- ჭეშმარიტად პოლონური კერძები ალბათ არის ჩერნინა "კლიოცკებით" და გამომშრალი ხილით და ნამცხვრები ყაყაჩოთი.
პოპულარული რეცეპტი
კარგად გარეცხილი მსუქანი ცხვრის ხორ...
მწვანე, ტკბილი წიწაკა ჩავყაროთ მდუღ...
კვერცხი შევურიოთ შაქარს და კარგად ა...
4 კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ, ...
კარაქი კარგად გავთქვიფოთ 2 ჩაის ჭიქ...
თირკმელები გავჭრათ სიგრძეზე, მოვაშო...