კატალოგი
მინს პაი - საშობაო ღვეზელები
ღვიძლის ცხიმი კარგად გავხეხოთ. გავრეცხოთ და გავაშროთ ქიშმიში (ორივე სორტის) და ცხიმთან ერთად გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ვაშლი ძალიან წვრილად დავჭრათ. გავხეხოთ ლიმონის და ფორთოხლის კანები. ლიმონისა და ფორთოხლისაგან გამოვწუროთ წვენი და შევურიოთ დანაყილ ნუშს, სპეციებს და კონიაკს. მიღებული მასა მოვათავსოთ სუფთა მინის ჭურჭელში, გადავაფაროთ ცელოფანი და დავდგათ ცივ ადგილას 4 კვირით. შიგთავსის ეს რაოდენობა გათვლილია დაახლოებით 30-40 ღვეზელზე. გამოცხობამდე 1 საათით ადრე მოვამზადოთ ფხვიერი ცომი. გავცრათ ფქვილი, დავამატოთ სოდა, მარილი და ცხიმი და მოვზილოთ ცომი (თუ საჭირო გახდა დავამატოთ ცოტა წყალი). გაბრტყელებამდე ცომი 1 საათით სიცივეში დავდგათ. შემდეგ ცომი თხელ ფირფიტად გავაბრტყელოთ (2-3 მმ სისქის). ღვეზელის ფორმებში მოვათავსოთ ცომი და ცომზე დავდოთ თითო ჩაის კოვზი შიგთავსი. ზემოდან დავასხათ ცომის თხელი ფენა, კიდეებზე წავუსვათ კვერცხის გული. ღვეზელები მოვათავსოთ საშუალო ტემპერატურამდე გაცხელებულ  ღუმელში და ვაცხოთ 20-30 წუთის განმავლობაში. ფხვიერი ცომის ნაცვლად შეგვიძლია ფენოვანიც გამოვიყენოთ. მასალა: ცომისათვის 300 გრამი ფქვილი 150 გრამი ღორის გადამდნარი ქონი სოდა დანის პირზე მარილი, წყალი 1-2 კვერცხის გული შიგთავსისათვის 250 გრამი ღვიძლის ცხიმი 250 გრამი წვრილი ქიშმიში 250 გრამი ქიშმიში 250 გრამი ქიშმიში კურკების გარეშე 100 გრამი ცუკატები 50 გრამი დანაყილი ნუში 2 ცალი ვაშლი ½ ფორთოხალი ½ ლიმონი ½ ჩაის კოვზი დარიჩინი ½ ჩაის კოვზი მიხაკი ½ ჩაის კოვზი დანაყილი ნუში მუსკატი დანის პირზე ½ არყის ჭიქა კონიაკი მარილი დანის პირზე