კატალოგი
ტიურინგული ჟარკოე ქოთანში
ხორცი მოვხარშოთ მცირე რაოდენობის წყალში ნახევრად მზად ყოფნამდე, დავამატოთ დაფნის ფოთოლი და პილპილის მარცვლები. ღვიძლი გავრეცხოთ და გავაცალოთ ნაღველის სადინარები. დავამატოთ ის ხორცს და ყველაფერი ერთად ვხარშოთ მზადყოფნამდე, რის შემდეგაც ხორცს ვაცალოთ შეგრილება და შემდეგ დავჭრათ. ბულიონი კიდევ ვხარშოთ თაფლით. კარაქით, მარილითა და პილპილით. შემდეგ ჩავამატოთ მზა ბულიონში ხორცი და  ცოტა ხნით გავაჩეროთ. სუფრაზე ქოთნით მივიტანოთ. მასალა: 500 გრამი უცხიმო ღორის ხორცი 1 ცალი დაფნის ფოთოლი 4 მარცვალი შავი პილპილი 1 ცალი ძროხის ხორცის ღვიძლი ცოტა წითელი ღვინო მარილი, პილპილი ცოტა თაფლი 1-2 სუფრის კოვზი კარაქი