კატალოგი
თევზის ბასთურმა
ბეჭდვა |
გასუფთავებული, გარეცხილი, ნაჭრებად დაჭრილი თევზი (თართი, ზუთხი, ორაგული) მოვათავსოთ ფაიფურის ან მომინანწრებულ ჭურჭელში, დავაყაროთ მარილი, პილპილი, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, თხელ ნაჭრებად დაჭრილი ლიმონი და ავურიოთ. მერე დავახუროთ ჭურჭელს სახურავი და დავდგათ გრილ ალაგას რამოდენიმე საათით, ან შეიძლება 1 დღე-ღამე.
ასეთი სახით გამზადებული თევზი წამოვაგოთ შამფურზე და შევწვათ ნაკვერცხალზე. შემწვარი თევზი სუფრაზე მივიტანოთ შამფურით, თან მივაყოლოთ წვრილად დაჭრილი უმი ხახვი და ლიმონი.
მასალა:
თევზი - 1 კილოგრამი
ხახვი - 3-4 თავი
ლიმონი - 1 ცალი
პილპილი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ზეთი გავაცხელოთ, მსუბუქად მოვხრაკოთ...
წვრილად დავჭრათ ხახვი და ნიორი და მ...
შნიცელებს წავუსვათ მარილი, პილპილი,...
ხორცი დავჭრათ კუბიკებად და მოვხრაკო...
კარაქში დარბილებამდე მოვხრაკოთ ხახვ...
კარტოფილი გავთალოთ და ჩავჭრათ სიგრძ...