კატალოგი
კარტოფილის ღვეზელი
უმი და მოხარშული კარტოფილი გავხეხოთ, დავამატოთ დო და ცოტა ფქვილი, ცომს მოვაყაროთ მარილი და მოვათვასოთ წინასწარ ცხიმწასმულ ჟარუნაზე. გამოვაცხოთ საშუალო ტემპერატურამდე გაცხელებულ ღუმელში მოყავისფრო-ოქროსფერი ფერის მიღებამდე. დავჭრათ ნაჭრებად და ჯერ კიდევ ცხელ ღვეზელს წავუსვათ რაიმე მურაბა და სუფრაზე ხილთან ერთად მივიტანოთ. მასალა: 1 ½ კილოგრამი უმი კარტოფილი 500 გრამი მოხარშული კარტოფილი 1-1 ½ ლიტრი დო ან მაწონი ფქვილი მარილი მარგარინი მცენარეული ზეთი ან შესაწვავად საჭირო სალა