კატალოგი
ლანგუსტის ”კლიოცკები”
ხახვი მსუბუქად მოვშუშოთ კარგად გაცხელებულ მცენარეულ ზეთში, დავამატოთ ვიჩინა, შემდეგ ფქვილი და ფრთხილად დავასხათ რძე, თან განუწყვეტლივ ვურიოთ. ლანგუსტის ხორცი წვრილად დავჭრათ და მოვათავსოთ ქვაბში - ყველაფერი ვშუშოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე, დავამატოთ მარილი, მუსკატის კაკალი და პილპილი. შემდეგ ვაცალოთ ხორცს შეგრილება, გავაკეთოთ პატარა ზომის ბურთულები, ამოვავლოთ კვერცხში, საფანელში და შევბრაწოთ მდუღარე ზეთში ხრაშუნა ქერქის გაჩენამდე. მასალა: 250 გრამი ლანგუსტი ან ქათმის ხორცი 5-6 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი 5 არასრული სუფრის კოვზი ფქვილი 1 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ხახვი ¼ ლიტრი რძე პილპილი, მარილი მუსკატის კაკალი 50 გრამი ვიჩინა 2 ცალი კვერცხი საფანელი "კლიოცკების" სესაწვავად საჭირო ცხიმი