კატალოგი
ლანგუსტის ”კლიოცკები”
ბეჭდვა |
ხახვი მსუბუქად მოვშუშოთ კარგად გაცხელებულ მცენარეულ ზეთში, დავამატოთ ვიჩინა, შემდეგ ფქვილი და ფრთხილად დავასხათ რძე, თან განუწყვეტლივ ვურიოთ. ლანგუსტის ხორცი წვრილად დავჭრათ და მოვათავსოთ ქვაბში - ყველაფერი ვშუშოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე, დავამატოთ მარილი, მუსკატის კაკალი და პილპილი. შემდეგ ვაცალოთ ხორცს შეგრილება, გავაკეთოთ პატარა ზომის ბურთულები, ამოვავლოთ კვერცხში, საფანელში და შევბრაწოთ მდუღარე ზეთში ხრაშუნა ქერქის გაჩენამდე.
მასალა:
250 გრამი ლანგუსტი ან ქათმის ხორცი
5-6 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
5 არასრული სუფრის კოვზი ფქვილი
1 სუფრის კოვზი წვრილად დაჭრილი ხახვი
¼ ლიტრი რძე
პილპილი, მარილი
მუსკატის კაკალი
50 გრამი ვიჩინა
2 ცალი კვერცხი
საფანელი
"კლიოცკების" სესაწვავად საჭირო ცხიმი
პოპულარული რეცეპტი
წყლითა და პურის ფქვილით მოვზილოთ ცო...
ქორფა, ახალი კიტრი გადავარჩიოთ, გავ...
ამ ხაჭაპურს აქვს არა მრგვალი, არამე...
კარტოფილი გავფცქვნათ, დავჭრათ მსხვი...
მწვანე ლობიო დავარჩიოთ, დავტეხოთ, გ...
სუპისათვის საჭირო მწვანილი გავასუფთ...