კატალოგი
ნიგვზის ჩხირები

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გაცრილი ფქვილის, კარაქისა და კვერცხისაგან მოვზილოთ ცომი (შეგვიძლია დავამატოთ რამოდენიმე სუფრის კოვზი რძეც). 1 საათით დავდგათ სიცივეში, შემდეგ გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ჟარუნაზე უცხიმოდ, შევდგათ ძალიან ცხელ ღუმელში (180-200°-მდე) და ვაცხოთ 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ვაცალოთ გაციება და წავუსვათ მარმელადის თელი ფენა.
შიგთავსისათვის საჭირო პროდუქტები შევურიოთ ერთმანეთს, მოვათავსოთ მარმელადის ფენაზე და 10-15 წუთით შევდგათ ღუმელში. როგორც კი ნიგოზი შეწითლდება, ჟარუნა გამოვიღოთ ღუმელიდან. როდესაც ღვეზელი გაცივდება, დავჭრათ ის 2X4 სმ სისქის ნაჭრებად.
მასალა:
ცომისათვის
250 გრამი ფქვილი
125 გრამი გადამდნარი ქონი ან მარგარინი
1 ცალი კვერცხი
მარმელადი
შიგთავსისათვის
125 გრამი დანაყილი ნიგოზი
125 გრამი შაქარი
1 ცალი კვერცხი
2 სუფრის კოვზი რძე
პოპულარული რეცეპტი

შაქრის პუდრა, კვერცხს გული და ლიმონ...

ხახვი და ნიორი წვრილად დავჭრათ, შევ...

ქვაბში ჩავასხათ 3 ჩაის ჭიქა წყალი, ...

კვერცხისა და შაქრის ფხვნილისაგან გა...

ძროხის მსუქანი ხორცი ნაჭრებად დავჭრ...

მომზადებულ ინდაურს გარედან შევაზილო...