კატალოგი
	ნიგვზის ჩხირები
	 
			| ბეჭდვა  |  | 
გაცრილი ფქვილის, კარაქისა და კვერცხისაგან მოვზილოთ ცომი (შეგვიძლია დავამატოთ რამოდენიმე სუფრის კოვზი რძეც). 1 საათით დავდგათ სიცივეში, შემდეგ გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ჟარუნაზე უცხიმოდ, შევდგათ ძალიან ცხელ ღუმელში (180-200°-მდე) და ვაცხოთ 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ვაცალოთ გაციება და წავუსვათ მარმელადის თელი ფენა.
შიგთავსისათვის საჭირო პროდუქტები შევურიოთ ერთმანეთს, მოვათავსოთ მარმელადის ფენაზე და 10-15 წუთით შევდგათ ღუმელში. როგორც კი ნიგოზი შეწითლდება, ჟარუნა გამოვიღოთ ღუმელიდან. როდესაც ღვეზელი გაცივდება, დავჭრათ ის 2X4 სმ სისქის ნაჭრებად.
მასალა:
ცომისათვის
	250 გრამი ფქვილი
	125 გრამი გადამდნარი ქონი ან მარგარინი
	1 ცალი კვერცხი
	მარმელადი
შიგთავსისათვის
	125 გრამი დანაყილი ნიგოზი
	125 გრამი შაქარი
	1 ცალი კვერცხი
	2 სუფრის კოვზი რძე
		
		პოპულარული რეცეპტი
	
	
						ვაშლი გავთალოთ, გამოვაცალოთ გული და...
					
				
						ხახვი წვრილად დავჭრათ და მსუბუქად მ...
					
				
						კვერცხები მაგრად მოვხარშოთ, მოვაცილ...
					
				
						გადარჩეული და გარეცხილი კენკრა მოვხ...
					
				
						ქაშაყი გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ ფხებ...
					
				
						1 ცალი კვერცხი კარგად გავთქვიფოთ 1 ...
					
				

