კატალოგი
ქათამი მდოგვის სოუსში

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ქათამი გამოვშიგნოთ, გავრეცხოთ და დავჭრათ პორციებად. მოვაყაროთ მარილი და წავუსვათ მცენარეული ზეთი. მოვათავსოთ ღუმელში და შევწვათ, თან ვასხათ წვისაგან გამოყოფილი წვენი ან მცირე რაოდენობის წყალი.
სანამ ქათამი იწვება, მოვამზადოთ ბულიონი შიგნეულისაგან და ვაცალოთ კარგად ამოშრობა. კარაქისა და ფქვილისაგან მოვამზადოთ საწებელი სოუსისათვის, გავხსნათ იგი ბულიონით, დავამატოთ მდოგვი და ძმარი, არაჟანი და წამოვადუღოთ. კვერცხის გულები ავურიოთ მცირე რაოდნეობის სოუსში და დავამატოთ დანარჩენ სოუსს. სოუსი ვადუღოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე ან ორთქლზე მანამდე, სანამ არ გასქელდება. დავამატოთ გემოვნებისამებრ მარილი და ცოტა შაქარი. ეს სოუსი მოვასხათ მზა კერძს და წამოვადუღოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე.
მასალა
1 ქათამი
1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
2-3 სუფრის კოვზი კარაქი ან მარგარინი
მარილი
სოუსისათვის
1 სავსე ჩაის კოვზი კარაქი ან მარგარინი
1 სავსე ჩაის კოვზი ფქვილი
1 სავსე ჩაის კოვზი მდოგვი
1 ჭიქა ქათმის ბულიონი
½ ჭიქა არაჟანი ან მაწონი
ცოტა შაქარი
მარილი დანის პირზე
1 ჩაის კოვზი ძმარი
2 კვერცხის გული
პოპულარული რეცეპტი

დარჩეულ, მსხვილ, თეთრ ხორბალს დავას...

ფქვილის, კვერცხის, კარაქის, მარილის...

2 კვერცხი და ერთი ცაის ჭიქა შაქრის ...

კარგად გავთქვიფოთ კვერცხები, დავამა...

4 სუფრის კოვზი გახეხილი შოკოლადი გა...

კარგად გასუფთავებულ, გარეცხილ ქათამ...