კატალოგი
დესერტი - ”მერცხლის ბუდე”
ბეჭდვა |
კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მცირე რაოდენობის შაქართან ერთად (შაქარი ნელ-ნელა უნდა დავამატოთ). ნუში ან ნიგოზი დავჭრათ და ავთქვიფოთ კვერცხის ცილასთან ერთად. წარმოქმნილი ფენა ფრთხილად ავიღოთ დესერტის კოვზით და გადავანაწილოთ ცხიმწასმულ ჟარუნაზე.
"მერცხლის ბუდე" უნდა ვაცხოთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე. სუფრაზე გაციებული მივიტანოთ.
მასალა:
150 გრამი შაქარი
3 კვერცხის ცილა
150 გრამი ნუში ან კაკალი
პოპულარული რეცეპტი
კვერცხი ვხარშოთ 10 წუთის განმავლობა...
ტკბილი წიწაკა დავჭრათ თხელ ზოლებად,...
ღორის ნაწლავები ჩამდინარე წყალზე გა...
წყლითა და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ...
სტუმართმოყვარე ყაზახები...
ახალი, თეთრი სოკო გავარჩიოთ, გავრეც...