კატალოგი
კულებიაკა
ავიღოთ 4 სუფრის კოვზი ფქვილი, გავხსნათ მცირე რაოდენობის თბილ წყალში, დავამატოთ დროჟი და ცოტა მარილი და დავდგათ თბილ ადგილას. როდესაც ცომი გაფუვდება, დავამატოთ დანარჩენი ფქვილი, 1 ცალი კვერცხი, 1 კვერცხის გული და მარილი. ცომი ვზილოთ მანამდე, სანამ ბუშტები არ გაუჩნდება. კარაქი გავადნოთ და შევაგრილოთ, ჩავამატოთ ცომში და ვზილოთ კიდევ რამდენიმე ხანი, შემდეგ დავდგათ თბილ ადგილას გასაფუებლად. გაფუებული ცომი მოვათავსოთ ფქვილმოყრილ დაფაზე და სწრაფად გავაბრტყელოდ ოთხკუთხედ, ½ სმ სისქის ფირფიტად. ფირფიტის შუაში მოვათავსოთ შიგთავსი (იხ. ქვემოთ) და ცომს კიდეები შევუკეცოთ. კარაქწასმულ ტაფას მოვაყაროთ ფქვილი და ზედ მოვათავსოთ კულებიაკა, რომელსაც ზემოდან კვერცხის ცილა უნდა წავუსვათ, შემდეგ შევდგათ რუმელში. 1 საათის შემდეგ კულებიაკა გამოვიღოთ და დავჭრათ პორციებად. მისაყოლებლად მივიტანოთ გამდნარი კარაქი ან ტომატის საწებელი. შიგთავსი შემდეგნაირად მზადდება: მჟავე და საღი კომბოსტო ვხარშოთ დარბილებამდე მარილიან წყალში, დავდგათ დასაწურად და გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ხახვი დავჭრათ ნაჭრებად და ოდნავ შევბრაწოთ, დავამატოთ კომბოსტო, მოვშუშოთ. მომზადებული მასა გადმოვიღოთ ტაფიდან, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხორცი. ყველაფერი კარგად გადავურიოთ ერთმანეთში. მასალა: ცომისათვის 350 გრამი ფქვილი 20 გრამი დროჟი 50 გრამი კარაქი ან მარგარინი 150 გრამი ცხიმი ½ ჭიქა რძე შაქარი მარილი 2 ცალი კვერცხი შიგთავსისათვის 350 გრამი კომბოსტო 350 გრამი მჟავე კომბოსტო 350 გრამი ღორის ხორცი ½ თავი ხახვი 30 გრამი ცხიმი პილპილი მარილი