კატალოგი
გამომცხვარი კარტოფილი ”გასელი”
კარტოფილი გავთალოთ და ჩავჭრათ სიგრძეზე თხელ ნაჭრებად კიდეებამდე, ისე, რომ გარეგნულად კარტოფილები მთლიანი დარჩეს. ფორმას წავუსვათ კარაქი და მოვათავსოთ შიგნით კარტოფილები, ზემოდან მოვაყაროთ პილპილი და მარილი და თითოეულზე მოვათავსოთ კარაქის ნაჭრები. ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი ყველი. ფორმა მოვათავსოთ საშუალო ტემპერატურამდე გაცხელებულ ღუმელში გამოსაცხობად. მოოქროსფრო-ყავისფერი კარტოფილი სუფრაზე მივიტანოთ ხორცთან, მწვანე სალათასთან ან თევზთან ერთად. მასალა: 1 კილოგრამი კარტოფილი (სასურველია მრგვალი, ერთი ზომის კარტოფილები) 10 პატარა ნაჭერი კარაქი მარილი, პილპილი 3-4 სუფრის კოვზი გახეხილი ყველი