კატალოგი
ხურტკმელი-კინკრიჟას მურაბა
ბეჭდვა |
მწვანე ხურტკმელი გადავარჩიოთ, მოვაცილოთ თესლი, მოვათავსოთ შესაფერ ჭურჭელში, დავნამოთ სპირტით და შევინახოთ ცივ ალაგას 5-6 საათი. მურაბის ტაშტში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი, მოვხარშოთ სიროფი, ჩავყაროთ შიგ მომზადებული კენკრა და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. როცა მურაბა მოიხარშება, ცეცხლიდან გადმოდგმის დროს ჩავაყროთ ვანილი.
მასალა:
ხურტკმელი (კინკრიჟა) - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ინდური აქცენტით...
ცხვრის ან ბატკნის მსუქანი, ძვლიანი ...
კუდები დავჭრათ ნაჭრებად და კარგად შ...
კარგად გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, წავ...
კარაქი გავაცხელოთ და მასში ვწვათ სო...
გავრეცხოთ 750 გრამი ჭარხალი, დავჭრა...