კატალოგი
ღოღნაშოს მურაბა
ბეჭდვა |
გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით. მოვხარშოთ სიროფი წყლისა და შაქრისაგან, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევაგრილოთ. ჩავყაროთ შიგ გამზადებული ღოღნაშო და ასე გავაჩეროთ ერთი დღე ღამე, მეორე დღე დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ; ერთი საათის დუღილის შემდეგ ისევ გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; ისევ დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ამგვარად მოხარშული ღოღნაშოს მარცვლები მთელ-მთელი დარჩება.
მასალა:
ღოღნაშო - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ხახვი მოვშუშოთ ცხიმში, კარგად ავთქვ...
ბრინჯი მოვხარშოთ მარილიან წყალში, ½...
წვრილად დაჭრილი ვაშლი ჩავყაროთ ტაშტ...
მარილიან წყალში მოვხარშოთ მსხვილად ...
ავიღოთ გაცრილი პურის ფქვილი, წყალი,...
ხილის წვენებში ჩავდოთ ლიმონისა და ფ...