კატალოგი
ღოღნაშოს მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით. მოვხარშოთ სიროფი წყლისა და შაქრისაგან, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევაგრილოთ. ჩავყაროთ შიგ გამზადებული ღოღნაშო და ასე გავაჩეროთ ერთი დღე ღამე, მეორე დღე დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ; ერთი საათის დუღილის შემდეგ ისევ გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; ისევ დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ამგვარად მოხარშული ღოღნაშოს მარცვლები მთელ-მთელი დარჩება.
მასალა:
ღოღნაშო - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

2 კვერცხის და 2 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხ...

ძროხის მსუქანი ხორცი ნაჭრებად დავჭრ...

ხორცი ხის ჩაქუჩით კარგად დავბეგვოთ ...

გველთევზა გავასუფთავოთ და დავჭრათ 5...

ხორცი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში...

ექვსი კვერცხის ცილა კარგად გავთქვიფ...