კატალოგი
ღოღნაშოს მურაბა
| ბეჭდვა |
გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით. მოვხარშოთ სიროფი წყლისა და შაქრისაგან, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევაგრილოთ. ჩავყაროთ შიგ გამზადებული ღოღნაშო და ასე გავაჩეროთ ერთი დღე ღამე, მეორე დღე დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ; ერთი საათის დუღილის შემდეგ ისევ გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; ისევ დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ამგვარად მოხარშული ღოღნაშოს მარცვლები მთელ-მთელი დარჩება.
მასალა:
ღოღნაშო - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

თეთრი პურის ნაჭრები დავჭრათ კუბიკებ...

250 გრამი რძე მსუბუქად შევათბოთ და ...

ქათმის გულ-მკერდს მოვაშოროთ კანი, ა...

კომში დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად, დავას...

მჟავე რძე გავხსნათ ანადუღარი ცივი წ...

ნელ ცეცხლზე გავადნოთ კარაქი და შაქა...


