კატალოგი
ხილის ჟელე

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
1 სუფრის კოვზი ჟელატინის ფხვნილი ჩავყაროთ 1 ჩაის ჭიქა ადუღებულ თბილ წყალში და ორი საათით გავაჩეროთ; 200 გრამი ხილი გავხეხოთ, დავაყაროთ 5 სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი, დავასხათ 3 ჩაის ჭიქა ადუღებული თბილი წყალი და ერთი საათით დავდგათ. შემდეგ ხილი დოლბანდში გავწუროთ, დავასხათ ერთი ცაის ჭიქა უკვე გამზადებული ჟელატინი და ცეცხლზე შევდგათ. დავუმატოთ შაქარი გემოვნებით, ლიმონის წვენი ან ლიმონის სიმჟავე. მივიყვანოთ ადუღებამდე და ცეცხლიდან გადმოვდგათ. გავაცივოთ, ჩავასხათ მისთვის განკუთვნილ ჭურჭელში, შეიძლება ცოტაოდენი ხილიც ჩავაყოლოთ და რამოდენიმე საათით შევდგათ მაცივარში.
პოპულარული რეცეპტი

წითელი მოცვი შევურიოთ პირშუშხას (გე...

ხორცს დავასხათ 2 ½ ლიტრი ცივი მარილ...

ფქვილის, კარაქის, კვერცხისა და მარი...

კურდღელი გავატყავოთ, გამოვაცალოთ ში...

ბრინჯი კარგად გავრეცხოთ რამდენიმეჯე...

მთელი სუკი გავრეცხოთ, მოვაშოროთ ძარ...