კატალოგი
ახლო და შუა აღმოსავლეთი
ბეჭდვა |
აიღეთ რამდენიმე კვერცხი, გატეხეთ, შეურიეთ გამდნარ თაფლს და ახლადდაწურული ყურძნის წვენს. წამოადუღეთ წითელი ღვინო და შეურიეთ ზემოაღნიშნული კომპონენტები. შემდეგ ყველაფერი ერთად ქაფის წარმოქმნამდე თქვიფეთ, ბოლოს კი დაუმატეთ ბროწეულის მარცვლები.
კარგი რეცეპტია, არა? მაგრამ ყველაზე ღირსშესანიშნავი ის არის, რომ რეცეპტი უძველეს ეგვიპტელებს ეკუთვნით და ის პაპირუსზეა დაწერილი.
როდესაც ჰოვარდ ჰარტერი იკვლევდა ტუტანხამონის აკლდამას, მან აღმოაჩინა 36 ცალი ჭურჭელი გამომშრალი ღვინით. ფარაონის სათავსო სავსე აღმოჩნდა ღვინის კოლექციით. ღვინის ჭურჭელზე გამოსახული იყო ყურძნით, ფინიკითა და თხილით სავსე კალათები.
მუჰამედმა აკრძალა ალკოჰოლური სასმელებისა და ღორის ხორცის მირთმევა. ამიტომაც არაბები ცხვრის ხორცს ანიჭებენ უპირატესობას.
პოპულარული რეცეპტი
ფქვილისა და მარილიანი წყლისაგან მოვ...
2 კვერცხისა და 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფ...
გავაცხელოთ 1 სუფრის კოვზი მცენარეულ...
ხორცი დავჭრათ 2X4 სმ ზომის ნაჭრებად...
ხორცი დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად (1X5 ს...
წითელი ლობიო გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ...