კატალოგი
საცივი ჩახლილი კვერცხით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ნიგოზი დავნაყოთ, გამოვხადოთ ზეთი, ჩავასხათ ქვაბში, დავუმატოთ წინასწარ ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ.
ქინძი, ნიორი, წიწაკა, მარილი ერთად დავნაყოთ, დავუმატოთ დანაყილი მიხაკ-დარიჩინი, ძმარი და დანაყილ ნიგოზში ავურიოთ. მიღებული მასალა გავხსნათ ექვს ჩაის ჭიქა ცხელ წყალში, დავასხათ მოშუშულ ხახვს და თხუთმეტი წუთი ვადუღოთ. მერე მდუღარე წვენში სათითაოდ ჩავახალოთ მთლიანი კვერცხები და როგორც კი კვერცხი მოიხარშება, ქვაბი გადმოვდგათ ცეცხლიდან.
მასალა:
ნიგოზი - 300 გრამი
ხახვი - 4-5 თავი
წყალი - 6 ჩაის ჭიქა
კვერცხი - 5-6 ცალი
ქინძი, ნიორი, წიწაკა, ძმარი, მიხაკ-დარიჩინი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

შევარჩიოთ ქორფა, მთელ-მთელი წიწაკა,...

"კულებიაკა" სხვა ნამცხვრე...

ავიღოთ გარეცხილი, მსუქანი ძროხის ხო...

შევარჩიოთ მოზრდილი ვარია, დავჭრათ ნ...

ქაშაყი კარგად გავრეცხოთ და დავალბოთ...

ბადრიჯანი გავჭრათ სიგრძეზე ისე, რომ...