კატალოგი
ტყემლის საწებელი (მეორენაირად)
ბეჭდვა |
ავიღოთ ორი წილი მწიფე ტყემალი და ერთი წილი ღოღნაშო. გადავარჩიოთ, მოვაცილოთ ყუნწები, გავრეცხოთ, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. გავაცივოთ, გადავიტანოთ საწურზე და გავხეხოთ. დავამატოთ ხმელი ქინძი, კამა, ომბალო, ნიორი, წიწაკა, მარილი, ვადუღოთ, სანამ მზად არ იქნება. გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავასხათ ბოთლებში ან ქილებში, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ მშრალ, გრილ ადგილას.
პოპულარული რეცეპტი
1 ცალი ფორთოხლისაგან გამოვწუროთ წვე...
ავიღოთ კეფალი ან ლოქო, გავანთავისუფ...
გასუფთავებული, გარეცხილი თართი ან ზ...
მოვადუღოთ სამი სუფრის კოვზი შაქრის ...
კვერცხები ავთქვიფოთ, დავამატოთ ყველ...
თევზის ფილე დავჭრათ არც ისე სქელ ნა...