კატალოგი
ტორტი ”იდეალი” (მეორენაირად)
4 კვერცხისა და 1,5 ჭიქა შაქრის ფხვნილისაგან გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი; დავუმატოთ 4 სუფრის კოვზი წყალი, 2 სუფრის კოვზი გატარებული ნიგოზი, ლიმონის ესენცია და გახეხილი ლიმონი, სამი ჩაის ჭიქა ფქვილი, სოდა - გახსნილი ძმარში. მიღებული მასა დავასყათ ცხიმწასმულ თუნუქის ფირფიტაზე და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად. როცა გაცივდება, გავჭრათ ტორტივით და წავუსვათ კრემი, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: ერთი წილა შესქელებული რძე ვადუღოთ 2-2,5 საათის განმავლობაში; როცა გაცივდება, გავთქვიფოთ 200 გრამი კარაქთან ერთად, დავამატოთ ორი სადილის კოვზი ნიგოზი და ვთქვიფოთ მიქსერით. მასალა: კვერცხი - 4 ცალი კარაქი - 200 გრამი შაქრის ფხვნილი - 1,5 ჩაის ჭიქა თაფლი - 2 სუფრის კოვზი ნიგოზი - 4 სუფრის კოვზი ფქვილი - 3 ჩაის ჭიქა შესქელებული რძე - 1 კოლოფი სოდა - 1 ჩაის კოვზი ძმარი - 1 სუფრის კოვზი ლიმონი ან ლიმონის ესენცია - ნახევარი ლიმონი ან რამდენიმე წვეთი ესენცია