კატალოგი
ტორტი ”იდეალი” (მეორენაირად)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
4 კვერცხისა და 1,5 ჭიქა შაქრის ფხვნილისაგან გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი; დავუმატოთ 4 სუფრის კოვზი წყალი, 2 სუფრის კოვზი გატარებული ნიგოზი, ლიმონის ესენცია და გახეხილი ლიმონი, სამი ჩაის ჭიქა ფქვილი, სოდა - გახსნილი ძმარში. მიღებული მასა დავასყათ ცხიმწასმულ თუნუქის ფირფიტაზე და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად. როცა გაცივდება, გავჭრათ ტორტივით და წავუსვათ კრემი, რომელიც შემდეგნაირად მზადდება: ერთი წილა შესქელებული რძე ვადუღოთ 2-2,5 საათის განმავლობაში; როცა გაცივდება, გავთქვიფოთ 200 გრამი კარაქთან ერთად, დავამატოთ ორი სადილის კოვზი ნიგოზი და ვთქვიფოთ მიქსერით.
მასალა:
კვერცხი - 4 ცალი
კარაქი - 200 გრამი
შაქრის ფხვნილი - 1,5 ჩაის ჭიქა
თაფლი - 2 სუფრის კოვზი
ნიგოზი - 4 სუფრის კოვზი
ფქვილი - 3 ჩაის ჭიქა
შესქელებული რძე - 1 კოლოფი
სოდა - 1 ჩაის კოვზი
ძმარი - 1 სუფრის კოვზი
ლიმონი ან ლიმონის ესენცია - ნახევარი ლიმონი ან რამდენიმე წვეთი ესენცია
პოპულარული რეცეპტი

მოვზილოთ საფუარიანი ცომი როგორც ზემ...

წიწილები მოვამზადოთ, თითოეული დავჭრ...

კარტოფილი გავთალოთ, დავჭრათ ნაჭრება...

ნიგოზი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაშ...

მოვადუღოთ სამი სუფრის კოვზი შაქრის ...

ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი...