კატალოგი
ახალი ქამა სოკო იმერულად
ბეჭდვა |
ახალი, ქორფა ქამა სოკო გავარჩიოთ, მოვაცილოთ უვარგისი ნაწილები, მოვაჭრათ ძჳრები, გავრეცხოთ ცივ წყალში, დავჭრათ, მოვათავსოთ ტაფაზე და მოვშუშოთ კარაქში (ძლიერ ცეცხლზე). თავის წვენს რომ შეიშრობს, ჩავამატოთ წვრილად დაჭრილი ახალი მწვანე ხახვი. როდესაც კარგად მოიხრაკება, შევანელოთ მარილით, დაფქვილი შავი პილპილით, დაკეპილი ახალი ქინძით, კამით ოხრახუშით. ბოლოს ჩავუმატოთ წმინდად დანაყილი ნიგოზი, კარგად ავურიოთ და გადავიტანოთ ლანგარზე, ზემოდან მოვაყაროთ დაკეპილი ხახლი კამა.
მასალა:
სოკო - 500 გრამი
კარაქი - 50 გრამი
მწვანე ხახვი - 6-7 ძირი
ნიგოზი - ¾ ჩაის ჭიქა
მწვანილი - 3-3 ძირი
მარილი, პილპილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
ხახვი შევბრაწოთ 1 სუფრის კოვზ მცენა...
ქათამი დავჭრათ პორციებად. ლიმონის წ...
ცოცხალი, წვრილად დაჭრილი პიტნის ფოთ...
მაწონში მოვზილოთ რბილი ცომი. მოზელი...
დავჭრათ კარაქი მომცრო ნაჭრებად, მივ...
ერთი თეფში ბრინჯი...