კატალოგი
ახალი ქამა სოკო იმერულად
| ბეჭდვა |
ახალი, ქორფა ქამა სოკო გავარჩიოთ, მოვაცილოთ უვარგისი ნაწილები, მოვაჭრათ ძჳრები, გავრეცხოთ ცივ წყალში, დავჭრათ, მოვათავსოთ ტაფაზე და მოვშუშოთ კარაქში (ძლიერ ცეცხლზე). თავის წვენს რომ შეიშრობს, ჩავამატოთ წვრილად დაჭრილი ახალი მწვანე ხახვი. როდესაც კარგად მოიხრაკება, შევანელოთ მარილით, დაფქვილი შავი პილპილით, დაკეპილი ახალი ქინძით, კამით ოხრახუშით. ბოლოს ჩავუმატოთ წმინდად დანაყილი ნიგოზი, კარგად ავურიოთ და გადავიტანოთ ლანგარზე, ზემოდან მოვაყაროთ დაკეპილი ხახლი კამა.
მასალა:
სოკო - 500 გრამი
კარაქი - 50 გრამი
მწვანე ხახვი - 6-7 ძირი
ნიგოზი - ¾ ჩაის ჭიქა
მწვანილი - 3-3 ძირი
მარილი, პილპილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ლობიოს გასუფთავებული ღერები დავტეხო...

ცხვრის ხორცს ჩამოვაჭრათ რბილი ნაჭრე...

თევზი გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ ფხები...

ტყის ან მინდვრის მწვანე, ახალი სატა...

ღორის ნაწლავები ჩამდინარე წყალზე გა...

ქაშაყი გავასუფთავოთ, ფრთხილად გამოვ...


