კატალოგი
ძროხის ხორცის ხარშო
ძროხის მსუქანი ხორცი ნაჭრებად დავჭრათ, კარგად გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ ბლომად წყალი და დავდგათ მოსახარშად. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი. ხარშვის დამთავრებამდე, დაახლოებით ნახევარი საათით ადრე, ჩავყაროთ შიგ დარჩეული და გარეცხილი ბრინჯი, დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ოხრახუში, ტყემლის ტყლაპი, დანაყილი ნიორი, მარილი, წიწაკა და ვადუღოთ ნელ ცეცხლზე. ტყემლის ტყლაპის მაგიერ შეიძლება გამოვიყენოთ ტყემლის ან პამიდვრის საწებელი. მასალა: ძროხის ხორცი - 1 კილოგრამი ბრინჯი - 1 ჩაის ჭიქა ხახვი - 4-5 თავი ქინძი - 5 ძირი ოხრახუში - 5 ძირი ტყემლის ტყლაპი - 200 გრამი ნიორი, მარილი, წიწაკა - გემოვნებით