კატალოგი
ბურახი (მეორენაირად)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
1 კილოგრამ პურის (შვრიის) ორცხობილას დავასხათ 4 ლიტრი მდუღარე წყალი, გავაცივოთ, გავწუროთ დოლბანდში; წვენს დავუმატოთ 25 გრამი საფუარი, 30 გრამი ქიშმიში, 250 გრამი შაქრის ფხვნილი და დავსგათ თბილ ადგილას; 12 საათის შემდეგ კვლავ გავწუროთ, ჩავასხათ ბოთლებში და შევდგათ მაცივარში; 12 საათის შემდეგ სასმელი მზად იქნება.
მაცივარში ბურახი 3-4 დღეს ინახება, მერე კი მჟავდება.
პოპულარული რეცეპტი

ბრინჯი მოვხარშოთ ბულიონში, დავამატო...

კარგად გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ...

მაკარონი ვხარშოთ 5 წუთის განმავლობა...

კარგად გავთქვიფოთ კვერცხი შაქრის ფხ...

კიტრი გავთალოთ, დავჭრათ თითის ზომის...

ლობიოს ღერები დავყოთ ნაწილებად და მ...