კატალოგი
ბურახი (მეორენაირად)
ბეჭდვა |
1 კილოგრამ პურის (შვრიის) ორცხობილას დავასხათ 4 ლიტრი მდუღარე წყალი, გავაცივოთ, გავწუროთ დოლბანდში; წვენს დავუმატოთ 25 გრამი საფუარი, 30 გრამი ქიშმიში, 250 გრამი შაქრის ფხვნილი და დავსგათ თბილ ადგილას; 12 საათის შემდეგ კვლავ გავწუროთ, ჩავასხათ ბოთლებში და შევდგათ მაცივარში; 12 საათის შემდეგ სასმელი მზად იქნება.
მაცივარში ბურახი 3-4 დღეს ინახება, მერე კი მჟავდება.
პოპულარული რეცეპტი
ხორცს და სალას დავასხათ 2 ლიტრი ცივ...
გასუფთავებული, გარეცხილი ფრინველი დ...
გამოშიგნული, გარეცხილი წვრილი თევზი...
მურაბის ტაშტში ჩავასხათ წყალი, ჩავყ...
ლანგუსტის ხორცი გავავლოთ თბილ წყალშ...
კარაქი, ქოქოსის თხილი, კაკაო, შაქარ...