კატალოგი
საფრანგეთი
| ბეჭდვა |
საფრანგეთი ცნობილია თავისი სამზარეულოთი და ღვინით. კულინარიისადმი წიგნების მთელი ტომებია მიძღვნილი. ადამიანის სიცოცხლე არ იქნებოდა საკმარისი იმისათვის რომ გაესინჯა ყველა ფრანგული კერძი. ფრანგულ კულინარიას ორი თავისებურება ახასიათებს: პირველ რიგში კერძის მომზადება და მისი მირთმევა ისეთივე მნიშვნელოვანია ფრანგისათვის, როგორც საუბრისადმი სიყვარული და ხელოვნება. ყველაფერს, რაც ამის შესახებ უნდა იცოდეთ, თქვენ იპოვით ბრაიან-სავარენის წიგნში "გემოს ფსიქოლოგია". მეორეც, ფრანგებისათვის კულინარია ხორცშესხმული ხელოვნებაა, სალათებს აქ საოპერო სპექტაკლების სახელწოდებებს აძლევენ - "აიდა", "კარმენი", "ტოსკა", "მინიონი". მრავალი კერძი კი პოეტურ სახელწოდებას ატარებს. ხოლო ცნობილ მზარეულთა შორის აღმოჩნდა ერთი, რომელიც წერდა თავის კულინარიულ რეცეპტებს ლექსების სახით, შემდეგ კი ძველებური მელოდიების მუსიკას ადებდა.
პოპულარული რეცეპტი

ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები მოვაჭრ...

ხორცი დავჭრათ კუბიკებად და მოვშუშოთ...

დროჟი გავხსნათ თბილ წყალში, დავუმატ...

ძველი, წინა დღის პური დავჭრათ თხელ ...

ქაშაყი კარგად დავალბოთ, გავასუფთავო...

ფორთოხალი გავფცქვნათ და ისევე, როგო...


