კატალოგი
ესპანეთი და პორტუგალია
მცოდნეები თვლიან, რომ ესპანური სამზარეულოსათვის დამახასიათებელია სწორედ ყველაფრის ერთმანეთთან შერევა. ესპანეთი - კონტრასტების ქვეყანაა, აქ ყველაფერი ურთიერთსაპირისპიროა: მაღალმთიანი ადგილები და მზიანი მწვანე სანაპიროები, გოთიკური კოსტა ბრავა და მავრიტანული ტრადიციები, რევოლუციური XX ასწლეული და ხელუხლებელი შუასაუკუნეები. რაც შეეხება ეროვნულ ესპანურ კერძებს, ისინი უმჯობესია ასე წარმოვიდგინოთ: "ყველაფერი ერთად, ერთ ქოთანში." კატალონიელები სუპის ჯამს ხუმრობით აკვარიუმს უეოდებენ. ესპანურ სუპში უნდა ცურავდნენ თვზები და ზღვის სხვა ბინადრები, ამის გარდა კი ძროხის ხორცის კატლეტები და ესტრემადურგული ძეხვები.