კატალოგი
ესპანეთი და პორტუგალია
| ბეჭდვა |
მცოდნეები თვლიან, რომ ესპანური სამზარეულოსათვის დამახასიათებელია სწორედ ყველაფრის ერთმანეთთან შერევა.
ესპანეთი - კონტრასტების ქვეყანაა, აქ ყველაფერი ურთიერთსაპირისპიროა: მაღალმთიანი ადგილები და მზიანი მწვანე სანაპიროები, გოთიკური კოსტა ბრავა და მავრიტანული ტრადიციები, რევოლუციური XX ასწლეული და ხელუხლებელი შუასაუკუნეები.
რაც შეეხება ეროვნულ ესპანურ კერძებს, ისინი უმჯობესია ასე წარმოვიდგინოთ: "ყველაფერი ერთად, ერთ ქოთანში."
კატალონიელები სუპის ჯამს ხუმრობით აკვარიუმს უეოდებენ. ესპანურ სუპში უნდა ცურავდნენ თვზები და ზღვის სხვა ბინადრები, ამის გარდა კი ძროხის ხორცის კატლეტები და ესტრემადურგული ძეხვები.
პოპულარული რეცეპტი

1 კილოგრამ გარეცხილ ხილს დავაყაროთ ...

ფქვილისაგან და ½ სუფრის კოვზი ზეთის...

6 ცალი კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ; თა...

რვა კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ...

გასუფთავებული, გარეცხილი და ნაჭრება...

ვაშლი გავთალოთ, დავჭრათ ნაჭრებად, დ...


