კატალოგი
შემწვარი გოჭი სატენით იმერულად
ბეჭდვა |
კარგად გასუფთავებულ გოჭს ამოვაცალოთ შიგნეული, კარგად გავრეცხოთ და ჩავყაროთ მდუღარეში, როცა მოიხარშება, ამოვიღოთ, დავჭრათ ძალიან წვრილად, დავაყაროთ მარილი, შავი პილპილი; მოვხრაკოთ ერბოში. ცალკე მოვხარშოთ მარილწყალში ბრინჯი და შევურიოთ მოხრაკულ შიგნეულს. შევაზავოთ მწვანილით (ოხრახუში, ქინძი, კამა) ყვითელი ყვავილით, მოვათავსოთ გოჭის მუცლის ღრუში, გავკეროთ და წამოვაგოთ შამფურზე. თავი და ფეხები დავამაგროთ კანაფით და შევწვათ ნაკვერჩხალზე.
პოპულარული რეცეპტი
მურაბის ტაშტში ჩავყაროთ შაქარი, დავ...
ქათმის გულ-მკერდს მოვაშოროთ კანი, ა...
ხორცი დავჭრათ ძალიან თხელ ნაჭრებად,...
მიწისთხილი დავნაყოთ, პამიდორი გავას...
ცუკატები წვრილად დავჭრათ, ნუში დავნ...
ნიგოზი დავნაყოთ, ხახვი დავკეპოთ ძალ...