კატალოგი
პელო - ღორის ხორცი ბრინჯითა და ანანასით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ხორცი დავჭრათ კვერცხის ზომის ნაჭრებად. კარაქი გავაცხელოთ და შევბრაწოთ მასში ხორცი, თან დავაამტოთ კორიანდრი, მიხაკი და წვრილად დაჭრილი ხახვი. განუწყვეტლივ ვურიოთ და ვწვათ 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დავამატოთ 1 ჭიქა წყალი და ვშუშოთ დარბილებამდე. მოხარშული ბრინჯი გადავურიოთ 3 ნაჭერ დაჭრილ ანანასში. ხორცი შევურიოთ მომზადებულ სოუსს და მოვათავსოთ გამოსაცხობად საჭირო ფორმაში, ზემოდან დავადოთ ბრინჯი, მოვაყაროთ დარიჩინი და ილი და მოვასხათ 2-3 სუფრის კოვზი წყალი. ანანასის დარჩენილ ნაჭრებს შევურიოთ ანანასის წვენი, 1 სუფრის კოვზი შაქარი და მსუბუქად შევაწითლოთ დაბალ ცეცხლზე. ეს მასა მოვათავსოთ ბრინჯზე. მზა ფორმა შევდგათ ღუმელში და თავდახურული ვაცხოთ 10 წუთის განმავლობაში.
მასალა:
500 გრამი უცხიმო ღორის ხორცი (ფილე ან შნიცელი)
1-2 სუფრის კოვზი კარაქი ან მარგარინი
1 თავი ხახვი
3 ცალი მიხაკი
½ ჩაის კოვზი დანაყილი კორიანდრი
1 ჩაის კოვზი მარილი
250 გრამი ბრინჯი
6 ნაჭერი ანანასი
¼ ჩაის კოვზი დარიჩინი
¼ ჩაის კოვზი ილი
3 სუფრის კოვზი ანანასის წვენი
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
1 სუფრის კოვზი შაქარი
პოპულარული რეცეპტი

ახალი, წითელწინწკლებიანი კალმახი გა...

ფორთოხალი გავფცქვნათ, დავჭრათ თხელა...

ღამით დამბალი ლობიო მოვხარშოთ. დაჭრ...

ძროხის მსუქანი ხორცი ნაჭრებად დავჭრ...

მხატვრული მხარე...

ფქვილს შევურიოთ მარილი, გავცრათ, და...