კატალოგი
ნამცხვარი (პეჩენია) ”ლოტოსის ფოთლები”

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კარაქი ავურიოთ შაქართან ერთად. ნუში ოდნავ მოვხრაკოთ და წვრილად დავჭრათ, შევურიოთ კარაქს და შაქარს, შემდეგ კი ფქვილსა და სოდას. ცომი სწრაფად მოვზილოთ, გავაბრტყელოთ 3-4 სმ დიამეტრის მქონე ჟგუტად და დავდგათ 1-2 საათით სიცივეში, ყველაზე უკეთესია, თუ ცომს საყინულეში შევდგამთ. შემდეგ დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და ვაცხოთ ნამცხვარი 5-6 წუთის განმავლობაში ნელ ცეცხზე. თითოეული ნამცხვარი გავაფორმოთ შოკოლადის წვეთებით ან მარმელადით.
მასალა:
500 გრამი ფქვილი
350 გრამი შაქარი
250 გრამი მარგარინი
1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
1 ჩაის კოვზი სოდა
2 ცალი კვერცხი
250 გრამი გასუფთავებული ნუში
პოპულარული რეცეპტი

სკუმბრია გავასუფთავოთ, ჩავდოთ დაბალ...

ფქვილის, შაქრის, მცენარეული ზეთისაგ...

წვრილად დაჭრილი ხახვი შევბრაწოთ კარ...

ერთ ჩაის ჭიქა მურაბას დავასხათ სამნ...

კარაქი კარგად გავთქვიფოთ 2 ჩაის ჭიქ...

ღორის, ან ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერ...