კატალოგი
ნამცხვარი (პეჩენია) ”ლოტოსის ფოთლები”
კარაქი ავურიოთ შაქართან ერთად. ნუში ოდნავ მოვხრაკოთ და წვრილად დავჭრათ, შევურიოთ კარაქს და შაქარს, შემდეგ კი ფქვილსა და სოდას. ცომი სწრაფად მოვზილოთ, გავაბრტყელოთ 3-4 სმ დიამეტრის მქონე ჟგუტად და დავდგათ 1-2 საათით სიცივეში, ყველაზე უკეთესია, თუ ცომს საყინულეში შევდგამთ. შემდეგ დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და ვაცხოთ ნამცხვარი 5-6 წუთის განმავლობაში ნელ ცეცხზე. თითოეული ნამცხვარი გავაფორმოთ შოკოლადის წვეთებით ან მარმელადით. მასალა: 500 გრამი ფქვილი 350 გრამი შაქარი 250 გრამი მარგარინი 1 ჩაის კოვზი დარიჩინი 1 ჩაის კოვზი სოდა 2 ცალი კვერცხი 250 გრამი გასუფთავებული ნუში