კატალოგი
ნამცხვარი (პეჩენია) ”ლოტოსის ფოთლები”

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
კარაქი ავურიოთ შაქართან ერთად. ნუში ოდნავ მოვხრაკოთ და წვრილად დავჭრათ, შევურიოთ კარაქს და შაქარს, შემდეგ კი ფქვილსა და სოდას. ცომი სწრაფად მოვზილოთ, გავაბრტყელოთ 3-4 სმ დიამეტრის მქონე ჟგუტად და დავდგათ 1-2 საათით სიცივეში, ყველაზე უკეთესია, თუ ცომს საყინულეში შევდგამთ. შემდეგ დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და ვაცხოთ ნამცხვარი 5-6 წუთის განმავლობაში ნელ ცეცხზე. თითოეული ნამცხვარი გავაფორმოთ შოკოლადის წვეთებით ან მარმელადით.
მასალა:
500 გრამი ფქვილი
350 გრამი შაქარი
250 გრამი მარგარინი
1 ჩაის კოვზი დარიჩინი
1 ჩაის კოვზი სოდა
2 ცალი კვერცხი
250 გრამი გასუფთავებული ნუში
პოპულარული რეცეპტი

გასუფთავებული, გარეცხილი ინდაური ან...

თევზის ფილე გავატაროთ ხორცსაკეპ მან...

500 გრამი კარაქი გავთქვიფოთ 500 გრა...

ისპანახი დავარჩიოთ, ძირები დავჭრათ,...

ალუბალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ; მურ...

ღვინის კრემი და პაპირუსი...