კატალოგი
ხურტკმელის სუფლე
ხურტკმელი ვხარშოთ დარბილებამდე, დავამატოთ ცოტა წყალი, ლიმონის ცედრა და შაქარი. გავატაროთ საცერში. კვერცხის გულები ავურიოთ შაქართან და მცირე რაოდენობის შეგრილებულ კენკრის პიურესთან ერთად, შემდეგ შევურიოთ პიურეს მთლიან რაოდენობას და ვხარშოთ 3-5 წუთის განმავლობაში, განუწყვეტლივ ვურიოთ. დავამატოთ ღვინო, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და დავამატოთ ათქვეფილი კვერცხის ცილა. მირებული მასა გადავანაწილოთ კარაქწასმული ფორმის ძირზე და 30 წუთის განმავლობაში ვაცხოთ დაბალ ცეცხლზე. სუფლესთან ერთად სუფრაზე შეგვიძლია მივიტანოთ ვანილის სოუსი. მასალა: 500 გრამი ხურტკმელი 120 გრამი შაქარი ½ ლიმონის ცედრა 1 ჩაის კოვზი ხორბლის ფქვილი ½ ჭიქა თეთრი ღვინო 2 ცალი კვერცხი