კატალოგი
ვარდის მურაბა
![](/uploads_script/products/abqmu0bc32leg3i.jpeg)
ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ვარდის ფურცლებს თეთრი თავები მოვაჭრათ, თესლი არ მივაყოლოთ, დავაყაროთ 1 კილოგრამი შაქრის ფხვნილი და ხელით კარგად ვსრისოთ; მაგრად გავწუროთ; დასრესილი, გაწურული ვარდის გუნდა ქილაში მოვათავსოთ, დავაყაროთ ზემოდან დარჩენილი შაქრის ფხვნილი, დავასხათ გამონაწური წვენი, დავახუროთ თავსახური და გრილ ადგილას შევინახოთ 1-2 დღე. ამის შემდეგ გადმოვიღოთ ქილიდან თავისი წვენით, კიდევ კარგად დავსრისოთ და გამოვწუროთ მისგან წვენი.
ჭურჭელში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ წყალი, ავადუღოთ, მერე მოვათავსოთ შიგ გაწურული ვარდი და ნელ-ნელა ვხარშოთ. შუა ხარშვაში რომ იქნება, ვარდის გამონაწური წვენი დავასხათ და ავადუღოთ, სანამ სიროფი კარგად არ შესქელდება. მურაბას უნდა ჰქონდეს ფაფისმაგვარი შესახედაობა.
მასალა:
ვარდის ფურცელი (გაწურული) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 4 კილოგრამი
წყალი - 7 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
![](uploads_script/products/0rzpkoq2yso01w3.jpeg)
კვერცხი გავთქვიფოთ, დავასხათ თბილი ...
![](uploads_script/products/n85v8hla9g3w27g.jpeg)
გველთევზა კარგად გავასუფთავოთ, გავა...
![](uploads_script/products/rs3iqhr0ffytxz0.jpeg)
4 ცალი კვერცხის ცილა დიდხანს ვთქვიფ...
![](uploads_script/products/3ol5s6598ah2c9g.jpeg)
გასუფთავებული, გარეცხილი ბრიუსელის ...
![](uploads_script/products/orj7sr4ackr19di.jpg)
კარგად დასუფთავებული ქათამი დავჭრათ...
![](uploads_script/products/4yb5t09oqzl0511.jpeg)
თევზი გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ თავი,...