კატალოგი
ყვითელი ქლიავის მურაბა
ბეჭდვა |
ყვითელი ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში; ცალკე ჭურჭელში მოვხარშოთ სიროფი შაქრითა და წყლით; ცხელი, მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ; სიროფი დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ; მერე შიგ ისევ ქლიავი მოვათავსოთ და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება.
მასალა:
ყვითელი ქლიავი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად; ...
ფქვილი გავხსნათ და ავურიოთ რძეში, ჩ...
სკუმბრია გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ თა...
ხახვი წვრილად დავჭრათ და შევბრაწოთ ...
თევზი გავასუფთავოთ, გამოვაცალოთ შიგ...
ავურიოთ ერთმანეთში შვრიის, ფქვილი, ...