კატალოგი
ყვითელი ქლიავის მურაბა
ბეჭდვა |
ყვითელი ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში; ცალკე ჭურჭელში მოვხარშოთ სიროფი შაქრითა და წყლით; ცხელი, მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ; სიროფი დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ; მერე შიგ ისევ ქლიავი მოვათავსოთ და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება.
მასალა:
ყვითელი ქლიავი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
მარილი, შაქარი, ლიმონის ცედრა და ვა...
ქვაბში გავაცხელოთ 1 ჩაის კოვზი ზეთი...
კარაქი ან მარგარინი დავკეპოთ დანით,...
კარტოფილი მოვხარშოთ, გავფცქვნათ, და...
ნიახური გავასუფთავოთ, გავხეხოთ წვრი...
ფქვილი მოვხრაკოთ კარაქში ღია-ყვითელ...