კატალოგი
ყვითელი ქლიავის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ყვითელი ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში; ცალკე ჭურჭელში მოვხარშოთ სიროფი შაქრითა და წყლით; ცხელი, მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ; სიროფი დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ; მერე შიგ ისევ ქლიავი მოვათავსოთ და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება.
მასალა:
ყვითელი ქლიავი - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

ხახვი და ნიორი წვრილად დავჭრათ და მ...

8 კვერცხის გული გავთქვიფოთ 2 ჩაის ჭ...

ფქვილში გავაკეთოთ ჩაღრმავება, ჩავას...

ზეთი გავაცხელოთ, მსუბუქად მოვხრაკოთ...

შამპინიონები გავასუფთავოთ და გავრეც...

მსუქანი ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის...