კატალოგი
ღოღნაშოს მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით. მოვხარშოთ სიროფი წყლისა და შაქრისაგან, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევაგრილოთ. ჩავყაროთ შიგ გამზადებული ღოღნაშო და ასე გავაჩეროთ ერთი დღე ღამე, მეორე დღე დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ; ერთი საათის დუღილის შემდეგ ისევ გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; ისევ დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ამგვარად მოხარშული ღოღნაშოს მარცვლები მთელ-მთელი დარჩება.
მასალა:
ღოღნაშო - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

გელაქნური გავასუფთავოთ, დავჭრათ ნაჭ...

გასუფთავებული, კარგად გარეცხილი ფრი...

შევარჩიოთ ახალი კომბოსტოს საშუალო ზ...

მოვამზადოთ პიურე მშრალი ყვითელი მუხ...

კომბოსტოს ფოთლები კარგად გავრეცხოთ,...

მოვხარშოთ ლობიო ჩვეულებრივი წესით. ...