კატალოგი
ღოღნაშოს მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით. მოვხარშოთ სიროფი წყლისა და შაქრისაგან, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევაგრილოთ. ჩავყაროთ შიგ გამზადებული ღოღნაშო და ასე გავაჩეროთ ერთი დღე ღამე, მეორე დღე დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ; ერთი საათის დუღილის შემდეგ ისევ გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; ისევ დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ამგვარად მოხარშული ღოღნაშოს მარცვლები მთელ-მთელი დარჩება.
მასალა:
ღოღნაშო - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

რვა კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ...

ცუკატები წვრილად დავჭრათ, ნუში დავნ...

ფქვილისაგან და ½ სუფრის კოვზი ზეთის...

გველთევზა გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ კ...

ფქვილი გავცრათ, ავთქვიფოთ კვერცხი, ...

4 კვერცხის გული კარგად გავთქვიფოთ, ...