კატალოგი
ღოღნაშოს მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
გადარჩეული, გარეცხილი ღოღნაშო ალაგ-ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით. მოვხარშოთ სიროფი წყლისა და შაქრისაგან, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევაგრილოთ. ჩავყაროთ შიგ გამზადებული ღოღნაშო და ასე გავაჩეროთ ერთი დღე ღამე, მეორე დღე დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ; ერთი საათის დუღილის შემდეგ ისევ გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; ისევ დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება. ამგვარად მოხარშული ღოღნაშოს მარცვლები მთელ-მთელი დარჩება.
მასალა:
ღოღნაშო - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

ნიგოზი დავნაყოთ, ზეთი გამოვხადოთ და...

ძროხის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად, გავრ...

ნაყენის მოსამზადებლად შეგვიძლია გამ...

ცომისათვის საჭირო კომპონენტები სწრა...

გასუფთავებული, გარეცხილი, ნაჭრებად ...

მოვზილოთ უბრალო ცომი ზემოაღნიშნული ...