კატალოგი
ღომის ღომი

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ღომის მარცვლები გავარჩიოთ, რამოდენიმეჯერ გავრეცხოთ, დავასხათ ზედ თბილი წყალი, დავდგათ ცეცხლზე, ადუღებისას მოყენებული ქაფი მოვხადოთ და ვხარშოთ. შემდეგ დავზილოთ მოგრძო მრგვალი ჯოხით (სუთით), დავახუროთ ქვაბს სახურავი და ნელ ცეცხლზე მოვშუშოთ. ღომი როცა წყალს კარგად შეიშრობს და მარცვლები მოხარშული იქნება, ხელმეორედ დავზილოთ სუთით; დავასველოთ ჩოგანი წყლით და გადავიღოთ თითო-თითო თეფშზე.
მასალა:
ღომის მარცვლები - 1 ჩაის ჭიქა
წყალი - 3 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

გასუფთავებული, გარეცხილი თართის ან ...

ფქვილის, კვერცხისა და რძისაგან მოვა...

ცეცხლის ღმერთი და მშვენიერი ილონკა...

საქონლის ხორცის რბილი ნაჭერი მოვხარ...

ქათამი მოვხარშოთ დარბილებამდე მსხვი...

ავიღოთ კეფალი ან ლოქო, გავანთავისუფ...