კატალოგი
ხილის ჟელე

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
1 სუფრის კოვზი ჟელატინის ფხვნილი ჩავყაროთ 1 ჩაის ჭიქა ადუღებულ თბილ წყალში და ორი საათით გავაჩეროთ; 200 გრამი ხილი გავხეხოთ, დავაყაროთ 5 სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი, დავასხათ 3 ჩაის ჭიქა ადუღებული თბილი წყალი და ერთი საათით დავდგათ. შემდეგ ხილი დოლბანდში გავწუროთ, დავასხათ ერთი ცაის ჭიქა უკვე გამზადებული ჟელატინი და ცეცხლზე შევდგათ. დავუმატოთ შაქარი გემოვნებით, ლიმონის წვენი ან ლიმონის სიმჟავე. მივიყვანოთ ადუღებამდე და ცეცხლიდან გადმოვდგათ. გავაცივოთ, ჩავასხათ მისთვის განკუთვნილ ჭურჭელში, შეიძლება ცოტაოდენი ხილიც ჩავაყოლოთ და რამოდენიმე საათით შევდგათ მაცივარში.
პოპულარული რეცეპტი

ალუბალი დავჭყლიტოთ, დოლბანდზე მოვათ...

მუხუდო დავალბოთ მთელი ღამით. ხახვი ...

კარაქი და შაქარი შევურიოთ ერთმანეთს...

გავრეცხოთ და ჩავყაროთ მდუღარეწყლიან...

კვერცხი შევურიოთ შაქარს და კარგად ა...

დილის სუსხის საათი...