კატალოგი
ტყემლის საწებელი (მეორენაირად)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ავიღოთ ორი წილი მწიფე ტყემალი და ერთი წილი ღოღნაშო. გადავარჩიოთ, მოვაცილოთ ყუნწები, გავრეცხოთ, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. გავაცივოთ, გადავიტანოთ საწურზე და გავხეხოთ. დავამატოთ ხმელი ქინძი, კამა, ომბალო, ნიორი, წიწაკა, მარილი, ვადუღოთ, სანამ მზად არ იქნება. გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავასხათ ბოთლებში ან ქილებში, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ მშრალ, გრილ ადგილას.
პოპულარული რეცეპტი

ახალი, ან დაკონსერვებული ატმის ნაჭრ...

თხელ რგოლებად დაჭრილი ხახვი ვხრაკოთ...

თევზი გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ თავი,...

ცხვრის გულ-ღვიძლი და ფილტვი გავრეცხ...

8-10 ცალი საშუალო სიდიდის ფორთოხალი...

კიტრის მწნილის მოსამზადებლად შევარჩ...