კატალოგი
ჭარხალი ნიგვზით
ბეჭდვა |
ჭარხალი კანიანად გავრეცხოთ, შევწვათ ან მოვხარშოთ. გავაცალოთ კანი და დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად. ნიგოზი, მარილი, ნიორი, წიწაკა ერთად დავნაყოთ, გავხსნათ ძმარში, ავურიოთ შიგ დანაყილი ქინძი და მოხარშული ჭარხალი. გადავიტანოთ თეფშზე, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და სუფრაზე ისე მივიტანოთ.
მასალა:
ჭარხალი - 1 კილოგრამი
ნიგოზი -2 ჩაის ჭიქა
ნიორი - 2 კბილი
მწვანილი - 3-3 ძირი
ძმარი, წიწაკა, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
კვერცხის გულები ავურიოთ შაქარსა და ...
ხორცი ჩავდოთ მცირე რაოდენობის მარილ...
ალუბალი დავჭყლიტოთ, დოლბანდზე მოვათ...
ჭურჭელში მოვათავსოთ გადარჩეული მაყვ...
ღომის მარცვლები გავარჩიოთ, რამოდენი...
შევარჩიოთ ქორფა, მთელ-მთელი წიწაკა,...