კატალოგი
ცხვრის, ძროხის ან ღორის ხორცის ბასთურმა
ბეჭდვა |
ცხვრის, ძროხის ან ღორის ხორცის რბილი ნაწილი დავჭრათ თანაბარ ნაჭრებად, გავრეცხოთ და ჩავდოთ თიხის, მინანქრის ან ფაიფურის ჭურჭელში. დავაყაროთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, მარილი, პილპილი, დავასხათ ძმარი, დავახუროთ სახურავი და შევინახოთ რამოდენიმე საათით (შეიძლება ერთი დღე და ღამეც). შემდეგ ამოვიღოთ, ავაგოთ შამფურზე და შევწვათ ნაკვერჩხალზე ან ღუმელში. ბასთურმა შეიძლება უძმროდაც მომზადდეს.
პოპულარული რეცეპტი
ავიღოთ გარეცხილი, მსუქანი ძროხის ხო...
მოვზილოთ ფხვიერი ცომი ფქვილის, კარა...
ბადრიჯნები მოვათავსოთ უცხიმო ტაფაზე...
გასუფთავებული, გარეცხილი ინდაური მო...
კონსერვირებული ანანასის ნაჭრები კარ...
ძეხვები 10 წუთით ცავაწყოთ ცხელ წყალ...