კატალოგი
შემწვარი ხახვი ნიგვზით

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ხახვი გავასუფთავოთ, დავალაგოთ ტაფაზე და შევდგათ ცხელ აირღუმელში. როდესაც ხახვი შეწითლდება და დარბილდება, გამოვიღოთ, დავჭრათ რგოლებად და დავალაგოთ ლანგარზე.
წმინდად დავნაყოთ ნიგოზი, ნიორი, ყვითელი ყვავილი, სუნელი; გავხსნათ ძმარში, დავამატოთ წმინდად დაჭრილი მწვანილი - ქინძი, კამა, პიტნა, მარილი, ბროწეულის მარცვლები და ასე ავურიოთ. ყველაფერი ეს მოვასხათ დაჭრილ ხახვს, ზემოდან მოვაყაროთ წმინდად დაჭრილი კამა და ბროწეულის მარცვლები.
მასალა:
ხახვი - 0,5 კილოგრამი
ნიგოზი - 1 ჩაის ჭიქა
ბროწეული - 1 ცალი
ნიორი - 2-3 კბილი
მწვანილი - 3-3 ძირი
ძმარი, ზაფრანა, სუნელი, მარილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი

ინდური აქცენტით...

სალა დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად და მსუბ...

დავჭრათ კარაქი მომცრო ნაჭრებად, მივ...

უკეთესი, ვიდრე საკუთარი აღიარება...

უთესლო, ქორფა ბადრიჯანი ყუნწიანად შ...

მსუქანი ცხვრის ხორცი ხახვთან და ცხვ...