კატალოგი
კურდღლის პაშტეტი
ბეჭდვა |
მომზადებულ ხორცს დავასხათ მცირე რაოდენობის წყალი და მოხარშულ და დაჭრილ სოკოსთან, ხახვთან, დაფნის ფოთოლთან და პილპილის რამდენიმე მარცვალთან ერთად ვშუშოთ თავდახურული მანამდე, სანამ ხორცი არ დარბილდება. შუშვის ბოლოს დავამატოთ კურდღლის შიგნეული და ღორის ღვიძლი. როდესაც ხორცი ბოლომდე დარბილდება მთლიანად გამოვაცალოთ ძვლები, პურის ნაჭრები დავალბოთ შუშვისაგან წარმოქმნილ სოუსში. ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად. პური გავწუროთ. ხორცი, პური და ხახვი 2-3-ჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მიღებულ ფარშს დავამატოთ კვერცხი, მარილი, პილპილი, მუსკატის კაკალი და შუშვისაგან მიღებული სოუსი. ყველაფერი კარგად გადავურიოთ ერთმანეთში. ფორმას წავუსვათ გადამდნარი ქონი და მოვაყაროთ დაფხვნილი ორცხობილა, სალა დავჭრათ თხელ ნაჭრებად და დავაწყოთ ფორმის ფსკერზე, შემდეგ შევავსოთ ფორმა მომზადებული ფარშით და მოვათავსოთ ღუმელში. ვაცხოთ ზომიერ ტემპერატურაზე მანამდე, სანამ ზედაპირზე ცხიმი არ გამოჩნდება. ფორმა გამოვიღოთ ღუმელიდან, ვაცალოთ შეგრილება, ფრთხილად გადმოვიღოთ პაშტეტი თეფშზე, დავჭრათ თხელ ნაჭრეაბდ და სუფრაზე ცივი მივიტანოთ.
მასალა:
კურდღლის გულ-მკერდი და შიგნეული
200 გრამი სალა
200 გრამი ღორის ღვიძლი
2 ცალი კვერცხი
2 ნაჭერი თეთრი პური
1 თავი ხახვი
1 ცალი დაფნის ფოთოლი
4-5 მარცვალი შავი პილპილი
2-3 ცალი გამომშრალი სოკო
100 გრამი სალა
მარილი
პილპილი
მუსკატის კაკალი
1 სუფრის კოვზი ღორის გადამდნარი ქონი
საფანელი
პოპულარული რეცეპტი
ახალი, თეთრი სოკო გავარჩიოთ, გავრეც...
ნორჩი, გაუშლელი სვინტრი გავრეცხოთ დ...
თევზი გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავჭ...
2 კვერცხის გული გავთქვიფოთ მიქსერით...
მოცხარი მოვხარშოთ შაქართან და ლიმონ...
ხახვი მოვშუშოთ ცხიმში, კარგად ავთქვ...