კატალოგი
გუგელჰუპფი - ვანილის ნამცხვარი
დროჟი გავხსნათ თბილ წყალში, დავუმატოთ გამდნარი კარაქი, შაქარი, ვანილი, რომი, ლიმონის ცედრა და სულ ბოლოს - კვერცხის გულები. ჩავაყაროთ ფქვილი და კარგად ავთქვიფოთ. როდესაც ცომი თავისუფლად დაიწყებს ჭურჭლის კედლებიდან მოშორებას და გაუჩნდება ბუშტები, დავამატოთ წინასწარ გარეცხილი, გამშრალი და ფქვილში ამოვლებული ქიშმიში. (ცომი შეგვძლია 1-2 დღით თავდახურული დავდგათ სიცივეში). შემდეგ კარაქწასმული და ორცხობილა მოყრილი ფორმა გავავსოთ ცომით და დავდგათ თბილ ადგილას, რომ გაფუვდეს. ვაცხოთ ღუმელში საშუალო ტემპერატურაზე ¾ - 1 საათის განმავლობაში. როდესაც ნამცხვარი ცოტა შეგრილდება, ფრთხილად ამოვიღოთ ფორმიდან, დავაფაროთ ხელსახოცი და ვაცალოთ ბოლომდე გაციება. სუფრაზე მიტანამდე მოვაყაროთ შაქრის პუდრა. მასალა: 300 გრამი ფქვილი 20 გრამი დროჯი 1/8 ლიტრი რძე 160 გრამი კარაქი ან მარგარინი 4 ცალი კვერცხი გული 75 გრამი შაქარი ½ პაკეტი ვანილი 4-5 სუფრის კოვზი ქიშმიში 1 სუფრის კოვზი რომი ½ ლიმონის ცედრა საფანელი