კატალოგი
რულეტი კარლსბადურად
ბეჭდვა |
ხორცს გავაცალოთ ნეკნები, გულ-მკერდი დავბეგვოთ და მოვაყაროთ მარილი. ხორცი ტაფაზე დავალაგოთ რიგრიგობით სალის თხელ ნაჭრებთან და ღორის (ან შებოლილ) ხორცთან ერთად, შემდეგ დავფაროთ ცოტა შეგრილებული ერბო-კვერცხით, რომელზეც თანაბრად გადავანაწილოთ წვრილად დაჭრილი მჟავე კიტრი. გულ-მკერდი მჭიდრო გადავახვიოთ, შევკრათ ძაფებით და შევწვათ ცხელ ცხიმში. პერიოდულად ვუმატოთ ცოტა წყალი და ზემოდან ვასხათ ცხიმი. წვისაგან მიღებულ სოუსში სისქისათვის დავამატოთ ცოტა ფქვილი.
მასალა:
1 კილოგრამი ხბოს გულ-მკერდი
100 გრამი სალა
100 გრამი ღორის ან შებოლილი ხორცი
100 გრამი კარაქი ან მარგარინი
1 ცალი მჟავე კიტრი
2-3 ცალი კვერცხი
ცოტა ფქვილი
პოპულარული რეცეპტი
კოლრაბი გავასუფავოთ, ფრთხილად მოვაშ...
ღორის ნაწლავები ჩამდინარე წყალზე გა...
ტომატის წვენი გემოვნებისამებრ შევურ...
ბრინჯი ვხარშოთ წყალში 10 წუთის განმ...
წყალი წამოვადუღოთ, დავამატოთ მარილი...
პურის ბატონი დავჭრათ თითის სისქის ნ...