კატალოგი
რულეტი კარლსბადურად

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ხორცს გავაცალოთ ნეკნები, გულ-მკერდი დავბეგვოთ და მოვაყაროთ მარილი. ხორცი ტაფაზე დავალაგოთ რიგრიგობით სალის თხელ ნაჭრებთან და ღორის (ან შებოლილ) ხორცთან ერთად, შემდეგ დავფაროთ ცოტა შეგრილებული ერბო-კვერცხით, რომელზეც თანაბრად გადავანაწილოთ წვრილად დაჭრილი მჟავე კიტრი. გულ-მკერდი მჭიდრო გადავახვიოთ, შევკრათ ძაფებით და შევწვათ ცხელ ცხიმში. პერიოდულად ვუმატოთ ცოტა წყალი და ზემოდან ვასხათ ცხიმი. წვისაგან მიღებულ სოუსში სისქისათვის დავამატოთ ცოტა ფქვილი.
მასალა:
1 კილოგრამი ხბოს გულ-მკერდი
100 გრამი სალა
100 გრამი ღორის ან შებოლილი ხორცი
100 გრამი კარაქი ან მარგარინი
1 ცალი მჟავე კიტრი
2-3 ცალი კვერცხი
ცოტა ფქვილი
პოპულარული რეცეპტი

თუ ღორის ბარკალი ძალიან მარილიანია,...

კარტოფილი გავთალოთ და ჩავჭრათ სიგრძ...

ფორთოხალი გავფცქვნათ და ისევე, როგო...

გასუფთავებული, გარეცხილი ქათამი დავ...

კვახი წვრილად დავჭრათ, ავურიოთ თაფლ...

ხახვი დავჭრათ წვრლად და კარგად მოვშ...