კატალოგი
თავი კომბოსტოს მწნილი
შევარჩიოთ ახალი კომბოსტოს საშუალო ზომის მაგარი, თეთრი თავები, მოვაშოროთ უვარგისი ფოთლები; შემდეგ თითოეული თავი გავჭრათ შუაზე ან ოთხად და გავთუთქოთ მდუღარე წყალში. ამის შემდეგ, გავაგრილოთ და ჩავალაგოთ სუფთა კასრში ან ქილაში. ჩაწყობის დროს კომბოსტოზე ფენებად მოვაყაროთ გათუთქული ნიახურისა და ოხრახუშის ფოთლები თავისი ძირებით; ამასთან ერთად მოვაყაროთ დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, გაფცქვნილი და სიგრძეზე დაჭრილი სტაფილო, ნიორი, წვრილად დაჭრილი ძალიან წითელი ჭარხალი, რომელიც მწნილს წითელ ფერს მისცემს. დავასხათ მოდუღებული და გაციებული მარილწყალი იმდენი, რომ კომბოსტოს ფარავდეს. მასალა: კომბოსტო - 1 კილოგრამი მარილი - 25 გრამი ნიახური - 300 გრამი ოხრახუში - 200 გრამი ჭარხალი - 300 გრამი დაფნის ფოთოლი - 5 გრამი ნიორი - 10 გრამი წიწაკა - 3 გრამი