კატალოგი
წითელი მოცვის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
მოცვი გადავარჩიოთ, დავყაროთ საწურზე, დავასხათ წყალი, კარგად გავრეცხოთ, მერე დავტოვოთ საწურზე, რომ დაიწრიტოს წყლისაგან; შემდეგ ჩავყაროთ მურაბის ტაშტში, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ. ჭურჭელი ხანგამოშვებით შევანძრიოთ ფრთხილად. როცა ადუღდება, ჩავამატოთ მიხაკი და დარიჩინი და ვხარშოთ, სანამ მოცვი საკმაოდ არ გამოყოფს სიროფს.
მასალა:
წითელი მოცვი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 750 გრამი
დარიჩინი - 3 გრამი
მიხაკი - 1 გრამი
პოპულარული რეცეპტი

მზა ან ოჯახში მომზადებულ ფხვიერ ორც...

წიწილების ფილე და ფეხები მოვათავსოთ...

ხახვი დავკეპოთ, ჩავყაროთ ქვაბში, და...

ხორცი დავჭრათ კუბიკებად და მოვშუშოთ...

ხახვი წვრილად დავკეპოთ და მოვშუშოთ ...

წიწაკის ღერებს გავაცალოთ თესლი, გავ...