კატალოგი
წითელი მოცვის მურაბა
ბეჭდვა |
მოცვი გადავარჩიოთ, დავყაროთ საწურზე, დავასხათ წყალი, კარგად გავრეცხოთ, მერე დავტოვოთ საწურზე, რომ დაიწრიტოს წყლისაგან; შემდეგ ჩავყაროთ მურაბის ტაშტში, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ. ჭურჭელი ხანგამოშვებით შევანძრიოთ ფრთხილად. როცა ადუღდება, ჩავამატოთ მიხაკი და დარიჩინი და ვხარშოთ, სანამ მოცვი საკმაოდ არ გამოყოფს სიროფს.
მასალა:
წითელი მოცვი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 750 გრამი
დარიჩინი - 3 გრამი
მიხაკი - 1 გრამი
პოპულარული რეცეპტი
მოვზილოთ საფუარიანი ცომი როგორც ზემ...
ბროწეულიდან გამოვწუროთ წვენი, დავუმ...
პურის ნაჭრებს წავუსვათ კარაქი, ზემო...
კვერცხი ავურიოთ მანანის ბურღულისთან...
200 გრამ ხაჭოს დავამატოთ 100 გრამი ...
3 ცალი კვერცხის ცილა კარგად ავთქვიფ...