კატალოგი
წითელი მოცვის მურაბა
ბეჭდვა |
მოცვი გადავარჩიოთ, დავყაროთ საწურზე, დავასხათ წყალი, კარგად გავრეცხოთ, მერე დავტოვოთ საწურზე, რომ დაიწრიტოს წყლისაგან; შემდეგ ჩავყაროთ მურაბის ტაშტში, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი, დავდგათ ცეცხლზე და ვხარშოთ. ჭურჭელი ხანგამოშვებით შევანძრიოთ ფრთხილად. როცა ადუღდება, ჩავამატოთ მიხაკი და დარიჩინი და ვხარშოთ, სანამ მოცვი საკმაოდ არ გამოყოფს სიროფს.
მასალა:
წითელი მოცვი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 750 გრამი
დარიჩინი - 3 გრამი
მიხაკი - 1 გრამი
პოპულარული რეცეპტი
4 ცალი კვერცხის ცილა დიდხანს ვთქვიფ...
ცხვრის კისერი დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებ...
მწიფე პამიდვრებს გადავასხათ მდუღარე...
ათქვეფილი კვერცხის მასაში ავურიოთ მ...
ოხრახუში და ხახვი წვრილად დავჭრათ დ...
ახლად დაწურული თეთრი ყურძნის ტკბილი...