კატალოგი
თეთრი ყურძნის მურაბა
ბეჭდვა |
მსხვილმარცვლა ყურძნის მტევნები დავმარცვლოთ და ჩავყაროთ შესაფერ ჭურჭელში, მერე დავაყაროთ ზედ შაქრის ფხვნილი და რამოდენიმე საათი გავაჩეროთ გრილ ალაგას. დანარჩენი შაქრის ფხვნილით და წყლით მოვხარშოთ სიროფი. მოხარშული სიროფი შევაგრილოთ, ჩავყაროთ შიგ შაქრიანი ყურძენი და ვადუღოთ ნახევარი საათი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან და რამოდენიმე საათი გავაჩეროთ, დავდგათ ისევ ცეცხლზე და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება და ყურძნის მარცვლები ჭურჭლის ფსკერზე არ მოთავსდება.
მასალა:
ყურძნის მარცვლები - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი
პამიდორი, ხახვი, ტკბილი წიწაკა და მ...
ერბო-კვერცხი მოვათავსოთ თეფშზე, მოვ...
კარგად გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, წავ...
15 კვერცხის გული შაქრის ფხვნილთან ე...
ცხარე და ტკბილი წიწაკა გავარჩიოთ, თ...
ხორცი გავრეცხოთ, წავუსვათ მარილი, დ...