კატალოგი
ალუჩის ან ტყემლის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
წყლითა და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ტყემალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ხის ჩხირით დავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ სიროფში; ასე გავაჩეროთ მეორე დღემდე ფაიფურის ჭურჭელში. მეორე დღეს სიროფი გადავწუროთ, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ ნახევარი საათი; შემდეგ ისევ ჩავყაროთ ტყემალი, კიდევ გავაჩეროთ, მესამე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
მასალა:
ტყემალი ან ალუჩა - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

კვერცხის გულები გავთქვიფოთ შაქრის ფ...

გასუფთავებული სატაცური მოვხარშოთ მა...

ლიმონი გავწუროთ და წვენი შევინახოთ ...

ყველა პროდუქტი კარგად ავურიოთ ერთმა...

კარგად გასუფთავებული, თბილ წყალში გ...

ხორცს დავასხათ მცირე რაოდენობის წყა...