კატალოგი
ალუჩის ან ტყემლის მურაბა

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
წყლითა და შაქრით მოვადუღოთ სიროფი. ტყემალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ხის ჩხირით დავჩხვლიტოთ და ჩავყაროთ სიროფში; ასე გავაჩეროთ მეორე დღემდე ფაიფურის ჭურჭელში. მეორე დღეს სიროფი გადავწუროთ, დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ ნახევარი საათი; შემდეგ ისევ ჩავყაროთ ტყემალი, კიდევ გავაჩეროთ, მესამე დღეს დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ ჩვეულებრივი წესით.
მასალა:
ტყემალი ან ალუჩა - 1 კილოგრამი
შაქარი - 1,5 კილოგრამი
წყალი - 1,5 ჩაის ჭიქა
პოპულარული რეცეპტი

კარგად გასუფთავებული, გარეცხილი კუჭ...

ქათმის და ღორის ხორცი გავატაროთ ხორ...

სტაფილო, ხახვი, ოხრახუშის ძირი გავა...

ახალი, საღი პამიდორები გავრეცხოთ ცი...

თევზის ფილე დავჭრათ თითის სისქის ზო...

საქონლის გარეცხილი ხორცის რბილი ნაჭ...