კატალოგი
თეთრი ბლის მურაბა
ბეჭდვა |
ბალი გადავარჩიოთ, გავრეცხოთ და ფრთხილად გამოვაცალოთ კურკა; მოვაყაროთ შაქრის ფხვნილის ნახევარი (500 გრამი). გავაჩეროთ, სანამ სიროფს მოვადუღებთ. წყალი ავადუღოთ, ჩავყაროთ დარჩენილი შაქრის ფხვნილი და მოვადუღოთ სიროფი; ჩავყაროთ შაქრიანი ბალი და ვადუღოთ 15-20 წუთი. ცეცხლიდან გადმოვიღოთ და გავაცივოთ. რამოდენიმე საათის შემდეგ ისევ ცეცხლზე შევდგათ და ვადუღოთ, სანამ სიროფი საკმაოდ არ შესქელდება, ხოლო თვით ბალი ყვითელ ქარვისფერს არ მიიღებს. დავამატოთ ცოტა ვანილი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან, გავაგრილოთ, ჩავასხათ ქილებში, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ გრილ ადგილას.
მასალა:
თეთრი ბალი (უკურკო) - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 კილოგრამი
წყალი - ¾ ჩაის ჭიქა
ვანილი - გემოვნებით
პოპულარული რეცეპტი
მოვზილოთ ცომი წყლით, გავაბრტყელოთ; ...
ცხვირს ხორცი დავჭრათ 2 სმ სიგრძის დ...
სტუმართმოყვარე ყაზახები...
კარაქში დარბილებამდე მოვხრაკოთ ხახვ...
ცხიმი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში...
გადარჩეულ, გარეცხილ თეთრ ბალს კურკა...