კატალოგი
ალუბლის მურაბა (მეორენაირად)

ბეჭდვა ![]() |
![]() |
ალუბალი გადავარჩიოთ და კარგად გავრეცხოთ ბევრ წყალში, მურაბის ტაშტში ფენებად ჩავაწყოთ ალუბალი, შაქრის ფხვნილი და ა. შ. გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. ასეთი მურაბა იხარშება უწყლოდ. როცა მზად იქნება (სიროფი გასქელდება), გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავასხათ ქილებში, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ გრილ ადგილას.
მასალა:
ალუბალი - 1 კილოგრამი
შაქრის ფხვნილი - 1 კილოგრამი
პოპულარული რეცეპტი

ნაჭრებად დაჭრილი ხორცი ჩავუშვათ ქვა...

კუბიკებად დაჭრილი ცხვრის ხორცი მოვა...

2 კვერცხი და 3-4 სუფრის კოვზი შაქრი...

ბოლოკი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე და გ...

ხახვი და ნიორი წვრილად დავჭრათ, შევ...

ხახვი წვრილად დავჭრათ, ჩავყაროთ ქვა...