კატალოგი
ალუბლის მურაბა (მეორენაირად)
ალუბალი გადავარჩიოთ და კარგად გავრეცხოთ ბევრ წყალში, მურაბის ტაშტში ფენებად ჩავაწყოთ ალუბალი, შაქრის ფხვნილი და ა. შ. გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი; დავდგათ ცეცხლზე და მოვხარშოთ. ასეთი მურაბა იხარშება უწყლოდ. როცა მზად იქნება (სიროფი გასქელდება), გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავასხათ ქილებში, მოვუკრათ თავი და შევინახოთ გრილ ადგილას. მასალა: ალუბალი - 1 კილოგრამი შაქრის ფხვნილი - 1 კილოგრამი